Lösemi hastası çocuklara yeni yıl hediyesi

Antalya’nın Manavgat ilçesi’nde eğitim veren Başarı Koleji öğrencileri, lösemi hastası çocuklara yeni yıl hediyesi olarak oyuncak dağıttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2014 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lösemi hastası çocuklara yeni yıl hediyesi

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde eğitim veren Başarı Koleji öğrencileri, lösemi hastası çocuklara yeni yıl hediyesi olarak oyuncak dağıttı.

Manavgat özel Başarı Koleji Okul Aile Birliği tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da "Her Oyuncak, Bir Mutlu Çocuk." sloganıyla başlatılan Değerler Eğitimi ve Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamındaki kampanya büyük ilgi gördü. Bütün sınıfların destek olduğu kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar, boyama kitabı, boya kalemleri, çizgi romanlar ve kırtasiye malzemeleri Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören lösemi hastası çocuklara yeni yıl hediyesi olarak dağıtıldı.

Başarı Koleji Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Pınar Şehirli, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülcan Peker, Başarı Koleji Ortaokulu okul başkanı Eren Akar, başkan yardımcısı Mert Şahin ve medya kulübü öğrencilerinden oluşan ekip, Onkoloji Bölümü'nde tedavi gören 0- 16 yaş arasındaki çocukları ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü yetkilileri, hasta yakınları ve doktorları, Başarı Koleji yöneticilerine, Okul Aile Birliğine, öğretmen, öğrenci ve velilerine gösterdikleri duyarlılık ve ilgiden dolayı çok teşekkür ettiler.

Ziyaretten son derece mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Gayaz Akçürin, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 80 kadar Lösemi hastası çocuğun tedavi gördüğünü, dağıtılan oyuncakların onlara yılbaşı hediyesi olarak sunulacağını söyledi.

Lösemi ile mücadelede çocukların mutluluğunun ve moralin büyük önem taşıdığını belirten Akçürin, "Lösemi gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalıkların tedavi sürecinde en önemli şey hastanın moral olarak kendini iyi hissetmesidir. Bu hastalıkla mücadele eden bir de çocuk olunca onların biz büyüklerden daha çok morale ihtiyacı oluyor" dedi.

Öğrenciler Onkoloji Bölümü'nün ardından Ortopedi bölümünde yatmakta olan Emirhan'ı ziyaret ederek ona da hediye verdiler. Geçirdiği bir kaza sonucu bir ayağını kaybeden Emirhan, güler yüzü ve neşesiyle ilgi odağı oldu. Resim yapmayı çok sevdiğini söyleyen Emirhan odasının duvarlarına astığı resimleri gösterdi ve hediye edilen boyalarla daha çok resim yapacağını mutlulukla ifade etti.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Pınar Şehirli, Başarı Koleji öğrencilerinin tedavi gören arkadaşlarını unutmamaları ve yanında olduklarını göstermeleri açısından böyle bir etkinlikte bulunmalarının anlamlı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber