'Belediye kitabında şeriat propagandası'na suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Tuzla İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin İldan, CHP Tuzla Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Çalasın ve CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, Tuzla Belediyesi'nin dağıttığı ''Delilleriyle Aile İlmihali'' adlı kitap nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Tuzla Adliyesi önünde, yaklaşık 20 kişilik partilinin katılımıyla basın açıklaması yapan CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla, Belediye Başkanı Mehmet Demirci'nin söz konusu kitabı dağıtmakla kamu görevini ve anayasal düzeni ihlal ettiğini savundu. Uzunyayla, ''Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Türk kadını toplumda hak ettiği yeri almıştır. Türk kadını köleliğe dönmeyecektir. Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla halkından özür dilemelidir ve istifa etmelidir'' dedi.

Basın açıklamasının ardından partililer, ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' şeklinde slogan atarak, alkışlı protestoda bulundular.

Daha sonra Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile kitabın yazarı Prof. Dr. Hamdi Döndüren'in, ''Görevi kötüye kullanmak'' ve ''Anayasa'yı ihlal'' suçunu işledikleri iddia edilerek, haklarında cezai kovuşturma yapılması ve ceza davası açılarak cezalandırılmaları istendi.

Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı suç işlendiği, Anayasa'nın ihlal edildiği ifade edilen suç duyurusunda, kitabın önsöz ve sunuş bölümünde açıkça Cumhuriyet'e saldırıldığı ve ''şeriat kurallarının hayata geçirilmek zorunda olduğunun ve Cumhuriyet'in ilanıyla İslami değerlerin kayba uğradığının'' belirtildiği öne sürüldü.

Evlilik ve aile hukukunun Türk Medeni Kanunu ile düzenlendiği kaydedilen dilekçede, şu görüşlere yer verildi:

''Belediye Başkanı, resmi evlilikten sonra evli çiftlere Türk Medeni Kanunu'nu hediye etmesi gerekirken, şeriat hukukunu içeren ve öven böyle bir kitabı idare ve halkın parasını kullanarak 'Tuzla Belediyesi'nin hediyesidir'' amblemi altında dağıtmasıyla açıkça görevini kötüye kullanmıştır. Tuzla halkının içerisinde ayrım yapmıştır, kamu yararını gözetmemiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber