Erdoğan: Türkiye, 2010'da dünyada ilk 10'a girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, şu anda dünyanın büyüyen 17. büyük ekonomisi olduğunu belirterek, "Türkiyemizi 2012'den sonra dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacağız" dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Adıyaman'a gelen Erdoğan'a, havaalanından, kongrenin yapılacağı Adıyaman Stadyumu'na gelinceye kadar vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Stada girişinde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Erdoğan, el sallayarak karşılık verdi.

Kongrenin başlamasının ardından şeref tribünündeki yerinden konuşma yapacağı platforma koşarak gelen Erdoğan, "Hep beraber, omuz omuza vereceğiz, el ele vereceğiz ve medeniyet yarışında fert fert, milletçe inşallah Türkiyemizi 2012'den sonra dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokacağız" dedi.

Türkiye'nin, şu anda dünyanın en büyük 17. büyüyen ekonomisi durumunda olduğunu belirten Erdoğan, hedeflerinin Türkiye'yi 2012 yılı sonunda ilk 10 arasına sokmak olduğunu söyledi. Bu hedefe çalışılarak ulaşılacağını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yatarak değil... Biz ilkokulda okurken önümüzdeki alfabede 'yat yat uyu, uyu uyu yat' yazıyordu. Biz böyle okuduk. Yatarak, uyuyarak kavun, karpuz büyür. Başka bir şey büyümez. Şimdi biz ne diyoruz?

'Oku, düşün, uygula, neticelendir'. Aramızdaki fark bu. Okuyacaksın, düşüneceksin. Yetmez, düşündüğünü hayata uygulayacaksın. O da yetmez, uyguladığının neticesini alacaksın. O zaman işte o başarıdır." Vatandaşlara, "Bugün dünden daha iyi midir, değil midir?" diye soran Erdoğan, "evet" yanıtı aldıktan sonra şunları kaydetti:

"Geldiğimizde asgari ücretle 29 kilo çay alınıyordu, şimdi 47 kilo alınıyor. Cebimizdeki paranın alım gücü arttı. O zaman asgari ücretle 126 kilo toz şeker alınıyordu, şimdi 185 kilo alınıyor. Bin 145 yumurta alınıyordu, şimdi 3 bin 459 yumurta alınıyor. 67 kilo tavuk eti alınıyordu, bugün 144 kilo alınıyor." Göreve geldiklerinde faizin yüzde 69 olduğuna işaret eden Erdoğan, bugün bu oranın yüzde 13.5 olduğunun, enflasyonun yüzde 30 iken, şu anda yüzde 7.7'ye düştüğünün altını çizdi. Türkiye'nin son üç yılda ortalama yüzde 8 büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan, bütün bunların Türkiye'nin dışarıdaki güvenilirliğini artırdığını ifade etti. Erdoğan, göreve geldiklerinde kişi başına düşen milli gelirin 2 bin 500 dolar olduğunu, bugün bu rakamın 5 bin dolara yükseldiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber