Diyarbakır'da 15 bin engelli meslek sahibi oldu

Diyarbakır Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Engelli Destek Merkezi’nde, son 4 yıldır yaklaşık 15 bin engelli gördükleri kurslar sayesinde meslek sahibi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2014 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da 15 bin engelli meslek sahibi oldu

Diyarbakır Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Engelli Destek Merkezi'nde, son 4 yıldır yaklaşık 15 bin engelli gördükleri kurslar sayesinde meslek sahibi oldu.

Diyarbakır'da yaşayan engellilerin karşılaştığı engeller bir bir ortadan kalkıyor. 2009 yılında Diyarbakır'da açılan Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü engellilerin tüm sorunları ile yakından ilgileniyor. Engelli Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde açılan Engelli Destek Merkezi tarafından engelli vatandaşlara yönelik verilen kurslar yoğun ilgi görüyor. İHA muhabirine bilgi veren Engelli Şube Koordinatörü Ramazan Serim, Diyarbakır'da yaşayan tüm engelli vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Serim, engellilerin tespit edilmesi ve hizmetleri aracılığı ile engellilerin sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim alanlarında geliştirilmesini sağladıklarını ifade etti. Serim, "Engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Engellilerin kapasitesini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsız hareket etme olanağı sağlayarak destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına katkıda bulunmak, üretime katılmalarını ve bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla merkezimizde yukarıdaki alanlarda hizmet veriyoruz" dedi.

"EĞİTİM DESTEK HİZMETLERİ VERİYORUZ"

Ramazan Serim, ayrıca eğitim destek hizmetleri verdiklerini kaydederek, engellinin topluma, toplumun engelliye bakış açısını daha duyarlı hale getirmek amacı ile belediyemize bağlı sosyal hizmet birimleri, hastaneler, engelli dernekleri, rehabilitasyon merkezleri ve okullar ile ortaklaşa piknik, gezi programları, özel gün kutlamaları, resim sergileri, standlar, eğlence ve konser programları, panel, konferans, söyleşi programları düzenlediklerini kaydetti. Serim, merkezde otizmli çocuklara yönelik spor çalışmalarının da yapıldığını dile getirdi.

KENT TESPİT ÇALIŞMALARI

Diyarbakır'ın engelliler için kolay yaşanabilir bir kent oluşturulması için gerekli kurum ve kuruluşlarla temasa geçip standartların kent mimarisinde uygulamaya geçirilmesini sağladıklarını anlatan Serim, saha çalışmaları, ev ziyaretleri, durum tespitleri, engel tespitleri ve esnaf bilinçlendirme gibi çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, ayrıca engellilere yönelik iki engelli aracının olduğunu söyledi. Ramazan Serim, 2009 yılından 2013 yılının sonuna kadar yaklaşık 15 bin engelliye meslek kursları verdiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber