Spor sahasız okul kalmayacak

Antalya'daki okulların spor sahası eksiğini gidermek için 'Spor Sahasız Okul Kalmasın Projesi' başlatıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ocak 2014 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Spor sahasız okul kalmayacak

Antalya'daki okulların spor sahası eksiğini gidermek için 'Spor Sahasız Okul Kalmasın Projesi' başlatıldı. Devlet-hayırsever işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında 218 okula spor sahası kazandırılacak.

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne göre hazırladığı projenin tanıtımı, Antalya Valiliği'nde gerçekleştirildi. Vali Sebahattin Öztürk, Vali Yardımcıları Turan Eren ve Ali Nazım Balcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıda, projenin detayları anlatıldı.

30 BİNE YAKIN LİSANSLI ÖĞRENCİ

Vali Öztürk, öğrencilere sağlıklı eğitim ortamı oluşturmak, spor sevgisi ve bilincini geliştirmek amacıyla projeyi başlattıklarını belirterek, bahçesi müsait olan okullara spor sahası kazandırmak istediklerini ifade etti. Antalya'da 2003 yılında iki olan kapalı spor salonu sayısının bugün 25'e yükseldiğini aktaran Vali Öztürk, 24 branşta 29 bin 987 lisanslı öğrenci bulunduğunu dile getirdi.

HEM AKADEMİK HEM SPORTİF BAŞARI

Sporcu öğrencilerin bir branşta 1 dünya şampiyonluğu, 6 branşta 7 Türkiye birinciliği, 9 branşta 9 Türkiye ikinciliği, 11 branşta 11 Türkiye üçüncülüğü kazandığını vurgulayan Vali Öztürk, "Temel hedefimiz, ilimiz genelinde eğitim gören 417 bin 845 öğrencimizin akademik başarısının yanı sıra, sağlıklı beden yapısına sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak" dedi.

OKUL YAPTIRAMAYANA İMKAN SAĞLADIK

Devlet-hayırsever işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında çok amaçlı bir spor sahasının projelendirildiğini kaydeden Vali Öztürk, projenin maliyetinin 58 bin 637 lira olduğunu belirtti. Antalya'nın hayırseverler bakımından çok şanslı bir il olduğuna değinen Vali Öztürk, okul yaptıramayan hayırseverlere imkan yaratmak için bu projenin başlatıldığına dikkati çekti.

218 OKUL UYGUN BULUNDU

Proje hakkında sunum yapan Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem Şube Müdürü Yavuz Gürhan ise 71'i lise 147'si ilkokul ve ortaokul olmak üzere 218 okulun spor sahası yapımına uygunluğunu belirlediklerini anlattı. Projenin 15 Ocak 2014 tarihinde başlayıp 15 Ocak 2016'da sona ereceğini aktaran Yavuz Gürhan, spor sahalarına hayırseverlerin isimlerinin verileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber