BİK tüm illere şube açacak

"Daha çok imkanı ve geliri olan, reklam potansiyeli gibi ilanları da fazlasıyla alabilen, bunun karşılığında çok eleman çalıştırıp daha iyi maaş verebilen gazetelerimiz olsun arzu ediyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BİK tüm illere şube açacak

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Daha çok imkanı ve geliri olan, reklam potansiyeli gibi ilanları da fazlasıyla alabilen, bunun karşılığında çok eleman çalıştırıp daha iyi maaş verebilen gazetelerimiz olsun arzu ediyoruz" dedi.

Atalay, İl Özel İdare Salonunda yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Basın mensuplarının yıllarca sıkıntılı dönemler yaşadığını belirten Atalay, en iyiye ulaşabilmek için Basın İlan Kurumu olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmayan pek çok gazeteci olduğunu bildiklerini anlatan Atalay, şunları kaydetti:

"Basın mesleğindeki işsizlik oranı diğer mesleklere göre daha çok. Bu anlamda biz ciddi bir çaba harcıyoruz. İstihdamın önünü açabilmek için her yıl mezun olan binlerce öğrenciye yeni istihdamlar sağlayabilmek için hem kamudaki basın kuruluşlarına hem de gazete, televizyon, radyoların yerel medyanın daha iyi imkanlarda çalışıp onları istihdam edebilmelerini sağlamaları için çaba harcıyoruz. Daha çok imkanı ve geliri olan, reklam potansiyeli gibi ilanları da fazlasıyla alabilen, bunun karşılığında çok eleman çalıştırıp daha iyi maaş verebilen gazetelerimiz olsun arzu ediyoruz. Basının güçlü, çok sesli, projeleri takip eden, olumsuzlukları gidermek için çaba sarf ettiği ve yatırımları teşvik ettiği ortamlarda mutlaka istenilenler gerçekleşir. Bu nedenle basına büyük görevler düşüyor."

Ülke genelinde 36 şubeleri bulunduğunu anlatan Atalay, şube olmayan illerde temsilcilikler açabilmek için meclise kanun teklifi verildiğini ifade etti.

Atalay, gazete sahiplerinin artık birinci derecede yakınlarını asgari kadroda gösteremeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Anadolu'da ne yazık ki hiç gazetecilikle alakası olmayan insanlar asgari kadroda gösteriliyordu. Gösterdiği elemanlar da gazetecilik yapmıyordu. Mutfaktaki eşini, okuldaki kızını, başka şehirdeki oğlunu, gelinini, yeğenini asgari kadroda gösteriyor, hiçbiri fiili olarak çalışmıyor. Bu insanlar, devletin gerçekten gazetecilik yapan insanların hak ettiği, devletin, kamunun ilanlarını alıyordu. 'Naylon gazetecilik' dediğimiz haber yapmıyor, gazetesini satmıyor, dağıtmıyor belki de basmıyor. Bu istismar yaygın bir istismardı. Biz de günlük yerel gazetelerde birinci derece yakınların çalıştırılamaması için bir karar aldık. Bu kararı da geçmişte hak edenlere yönelik uygulamadık. Artık birinci derecede akrabalar gazetelerin asgari kadrolarında yer alamayacaklar. Bu, Anadolu'nun da bir talebiydi."

Atalay, daha sonra basın mensuplarını dinleyerek, sorularını yanıtladı.

Osmaniye Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek Atalay'a teşekkür etti.

Etkinliğe, Basın İlan Kurumu Adana Şubesi Müdürü Mehmet Ayan, Gaziantep Şube Müdürü Emrullah Kaya ve yerel basın çalışanları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber