Ardahan sucuğu tadını 'doğa'dan alıyor

Sucuk üreticisi Ejder Demirkaya, ’’Ardahan’da üretilen Sucuklar doğal lezzetiyle bilinen tatları unutturacaktır’’ dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahan sucuğu tadını 'doğa'dan alıyor

Hayvancılıktaki potansiyeliyle öne çıkan Ardahan son yıllardaki sucuk üretimiyle Kayseri ve Afyon'a rakip oldu. Ardahan'ın meralarında otlayan hayvanların etinden üretilen sucuklar doğal bir ortamda kurutuluyor. Sucuk üreticisi Ejder Demirkaya, hayvanlarımız tamamen doğal ortamlarda beslendiği için ürünümüz de tamamen organiktir dedi.

Demirkaya, yaklaşık bir yıldır üretime başladıklarını belirterek şöyle devam etti;

''Geçim kaynağının Nerdeyse yüzde yüzü Hayvancılık olan bir memleketin, bir yörenin ve o hayvanlarının da beslenmelerinin yüzde yüzü organik olan bir bölgenin et ve et ürünleri fabrikasının olmaması burası bakımından çok büyük bir eksiklikti. Biz bu eksikliği giderdik. Fabrikayı 2012 yılında kurduk. Et üretimi Pastırma, Sucuk, Kavurma üretimine başladık. Bizim malımızın en büyük özelliği hayvanların doğal ortamlarda beslendiği için ürünümüzün organik olmasıdır.

Demirkaya, Ardahan'da üretilen sucuğun, ''Çeşitli aşamalardan geçtikten sonra son olarak 2 gün boyunca güneşte ve gölgede kurutulmaya bırakıldığı için farklı bir tada sahip olduğunu'' bildirildi.

Demirkaya, Firmalarının ayrıca Iso 9001, Iso 22000, helal et ve organik et olmak üzere 4 adet belgeye sahip olduğunu ifade etti.

Sucuk ustası Selami Uymaz, Ardahan sucuğunun, en kaliteli dana but etleri ile özel baharatların eşsiz birleşiminden oluşan, lezzetin zirveye çıktığı özel bir sucuk olduğunu söyleyerek,

'' Ardahan sucuğu, en kaliteli dana but etleri ile özel baharatların eşsiz birleşiminden oluşan, lezzetin zirveye çıktığı özel bir sucuktur. Ardahan sucuğunun önemli özelliği dolum esnasından sonra sucuğumuzu 12 saat boyunca dinlendirmeye alıyoruz. Dinlendirmenin sonunda dışarıda güneş ışığında fırınlamayı sağlıyoruz. Bu uygulama normalde 2 saatlik bir işlemdir ama biz iki günde fırınlamayı tamamlıyoruz. Tamamen doğal olsun diye, sucuk dinlene dinlene Fermanite ola ola fırınlandığı için daha ayrı bir lezzet katıyor. Bu nedenle biz ürünümüzün sonuna kadar arkasındayız. ''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber