Sorgun Milli Eğitimden Rehber Abi - Rehber Abla Projesi

Yozgat’ın Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, iki yıl önce başlatılan "Rehber Abi-Rehber Abla" projesiyle öğrencilerin şiddetten ve birçok kötü alışkanlıklardan vazgeçirilmeye çalışıldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sorgun Milli Eğitimden Rehber Abi - Rehber Abla Projesi

Okullarda görülen çeteler, ergenlik dönemindeki aynı yaştaki gençlerin örgütlenme şekilleri olduğunu ve bunun da zaman zaman şiddetle sonuçlandığını ifade eden Sorgun Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, "Kimi durumlarda çetelere üye olmak için gencin şiddet içeren davranışlarla kendini kanıtlaması beklenebilir. Gençlerin bu tür çeteleşme eğilimleri içinde yer alması, hem şiddete maruz kalma hem de şiddeti uygulama açısından yüksek risk demektir. Okul ve arkadaş ortamı şiddetin nedenleri arasında dikkate alınması gereken en önemli etmenlerden biridir. Erken çocukluk döneminde öğrenilen davranış kalıpları okul ortamına aktarılmakla birlikte doğrudan okulun kendisi de çatışma yaratabilecek, hayal kırıklığı yaşatabilecek ve şiddet davranışlarına neden olabilecek etkenler içerebilmektedir. Bu tür sosyal çevre, sosyal dışlanmayı beraberinde getirir. Genel olarak sosyal dışlanma eğitimin önemini düşürür ve bu durum okula devamı da olumsuz etkiler"dedi.

Aile içinde uyumlu ve şiddetten uzak bir geçmişe sahip olmak, okul ve akran ortamında "Rehber Abi-Rehber Abla" Proje hayata geçirilmesine karar verdiklerini belirten

Yazıcı, "Tüm bu olumsuzlukları ortadan biraz olsun kaldırabilmek ve öğrencilere bu konuda destek olabilmek için 'Örnek abi-örnek abla' projesini hayata geçirdik ve bu projenin devamı için tüm gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber