Göztepe Rotary'den Ege Üniversitesi Çocuk Cerrahisi'ne anlamlı bağış

Göztepe Rotary, Ege Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’ne bağışladığı solunum cihazı ile örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Göztepe Rotary'den Ege Üniversitesi Çocuk Cerrahisi'ne anlamlı bağış

Göztepe Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary Vakfı kaynaklarından sağladığı fonla Ege Üniversitesi Çocuk Cerahhisi'ne solunum cihazı bağışladı. Göztepe Rotary Kulüp Başkanı Ali Kızıltan, 2440. Bölge Başkanı Esat Kardıçalı; Dekan ve Öğretim Üyeleri ile Rotaryenler'in katıldığı törende EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ata Erdener'e solunum cihazını teslim etti. Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Ali Kızıltan, ABD California Eyaleti'nden Lancester West Rotary Kulübü ile yaptıkları ortak çalışmalarla Uluslararası Rotary Vakfı kaynaklarından sağladıkları fon ile bağışladıkları solunum cihazının minik bedenlere can vereceğini söyledi.

Kızıltan, Uluslararası Rotary Vakfı'nın bugüne kadar sağlık alanında önemli çalışmaları olduğunu, dünyada çocuk felcinin yok edilmesi amacıyla 500 Milyon Dolar, Türkiye'ye 22 Milyon Dolar kaynak aktardığını belirtti.

Ege Üniversitesi'ne sağlanan katkılarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade eden Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Ali Kızıltan ve Bölge Başkanı Esat Kardıçalı'ya, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Ata Erdener tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Rektör Candeğer Yılmaz, yapılan bağışın çok önemli olduğunu belirterek "Bugün burada bağış yapanlar çok önemli ve hayat kurtaran bir bağış yaptıklarını bilsinler. Onlar insanlık adına özel kurumlar ve kişilikler. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber