Batman'da iki mezra ilk kez elektrikle buluştu

Batman'ın Sason ilçesine bağlı 20 haneli 80 nüfuslu Çakırpınar köyünün Gortil ve Vartanuz mezraları ilk kez elektrikle buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2014 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'da iki mezra ilk kez elektrikle buluştu

İlçeye bağlı Çakırpınar köyünün Gortil ve Vartanuz mezralarında yaşayanlar, yıllardır elektriksiz bir yaşam sürüyordu. Evlerinde aydınlanmak için gaz lambası ve 'lüks' diye tabir edilen aydınlatıcı kullanan köy sakinleri, televizyon da izleyemiyordu.

Akşam olduğunda gaz lambası veya mum ışığında oturduklarını belirten Çakırpınar Muhtarı M. Said Arslan, "Yıllardır buradayız. Elektrik görmedik. İşlerimiz hava karardıktan sonra da devam ediyorsa gaz lambası ve mum ışığında yapmak zorunda kalıyorduk. Yavrularımız gaz lambası ışığı altında ders çalışıp, ödevlerini yapıyorlardı" dedi.

Geçen hafta söz konusu mezraların elektriksiz olduğunu öğrenen Batman Valisi Yılmaz Arslan, Kaymakamın telefonla arayarak konuyla ilgilenmesini istedi. Sason Kaymakamı Cihat Arık, vakit kaybetmeden Gortil ve Vartanuz mezralarına gitti.

KAYMAKAM KÖYLÜLERE JENERATÖR ALDI

Mezralara elektrik getirmek için yoğun mesai harcayan Arık, kış şartlarından dolayı elektrik direklerinin ulaştırılamaması nedeniyle jeneratör satın alınarak mezralara bu hizmetin götürülmesine karar verdi. Arık, kaymakamlık bünyesinde tamirat ve onarım için kurulan 'A takımı' grubunu mezraya gönderip yapılması gereken bütün işlerin talimatını tek tek verdi.

Yapılan hizmetler karşısında sevinen köylüler, Vali Yılmaz Arslan ve Kaymakam Cihat Arık'a teşekkür ederek, "Süt sağmak için bir kişi gaz lambasını tutuyor, diğeri hayvanı sağıyordu. İletişim sorunu yaşıyorduk. Evde telefon zaten yok, cep telefonu kullanıyorduk ama şarjları bittiğinde şarj etmek için elektrik yoktu. Şimdi tüm bunları geride bıraktık. Devletimiz bize sahip çıktı. Bizler de artık Kaymakam Bey sayesinde 21. yüzyılın nimetlerinden faydalanıyoruz. Allah onlara zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber