Bursalı gönüllü kuruluşlar İHH'ya sahip çıktı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) üyeleri, İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) sahip çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursalı gönüllü kuruluşlar İHH'ya sahip çıktı

Bursa'da yaklaşık 70 sivil toplum kuruluşunun birleşiminden oluşan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, İHH il binası önünde toplandı. BGKP'nın İHH'nın yanında olduğunu göstermek adına gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan İcra Heyeti Başkanı Yakup Kayıhan, "Bildiğiniz üzere son günlerde bir yardım derneği olarak, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yapmış olduğu faaliyetleriyle milletimizin takdirini ve teveccühünü kazanmış olan İHH, çeşitli operasyonlara maruz kalmıştır. Yapılan bu operasyonlarla İHH hem iç kamuoyunda hem de dış kamuoyunda terör örgütü olduğu bilinen El-Kaide örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışılmıştır. Zaten en vahim olanı da, en çok içimizi acıtanı da bu durumdur" diye konuştu.

"Bursa İHH Şubesi, platformumuz bünyesinde yer alan bir kurumdur" diyen Kayıhan, "İHH ülkemiz genelinde, Bursamızda ve yurt dışında ismi ile uyumlu insani yardım yapan bir kurumdur ve yardımlaşma anlamında Türkiye'nin göz bebeği, kıymetlisi bir kurumdur" ifadelerini kullandı.

Yakup Kayıhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yetkililerini tanıdığımız ve bu ilkeleri hayat tarzı haline getirmiş arkadaşlarımızın idaresindeki İHH'ya yapılan haksız saldırıyı insanlık değerlerine, insanımızın yardımlaşma duygusuna yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyor, bu şekli ile hepimize yapılan saldırı olarak değerlendiriyoruz. İHH çatısı altında nerede mazlum, mağdur, ihtiyaç sahibi varsa onlara gücü yettiğince hizmet vermeye çalışan arkadaşlarımızın bu sıkıntılı günlerinde platform olarak yanlarında olmak istedik."

BGKP İHH'nın her zaman yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirten Kayıhan, "Yanlarında olma durumumuzun daha da anlamlı olması için, 23 Ocak Perşembe günü Merinos Kongre Merkezi'nden Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yönelik olmak üzere Bursa İHH tarafından gönderilecek 6 TIR'lık yardım konvoyuna yardımcı olacağımızı, katkı sağlayacağımızı da bu vesile ile ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

Platform üyeleri, basın açıklamasının ardından İHH Bursa il hizmet binasına girerek para yardımında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber