Kaymakam eşinin anısı ödül getirdi

Tunceli'nin Çemişgezek İlçe Kaymakamı Soner Kırlı'nın eşi Sevil Kırlı, şehit ailelerini ziyaretindeki anısı kendisine ödül getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam eşinin anısı ödül getirdi

Türk İdareciler Derneği tarafından 10 Ocak 2014 İdareciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, yılın en başarılı kaymakamlarına ödülleri verildi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da katıldığı etkinlikte, merhum Vali Orhan Alaaddin Erbuğ meslekte olay ve izleri adlı anı paylaşımında Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı'nın eşi Sevil Kırlı, derece elde ederek ödüle layık görüldü. Sevil Kırlı, Çemişgezek'te şehit aileleri, engelliler ve yaşlıları ziyaret amacıyla gerçekleştirilen köy ziyaretleri sonrasında ödüle layık görülen "Hatice Anne" başlıklı anısını şöyle anlattı:

"Ülkemizin en batısındaki bir ilde doğup büyümüş, zihninde doğudaki köyleri, kışın kapanan yollar ve terör olaylarıyla özdeşleştiren bir kaymakam eşinin bir Kurban Bayramı'nda şehit aileleri, engelliler ve yaşlıları ziyaret amacıyla gerçekleştirilen köy ziyaretlerinde paylaştığı hüzünlü gerçek hayatlar anlatılmaktadır. Sevinçlerin paylaşıldığı bir bayram gününe çeyrek asırdır yaşanan acılar ve hüzünler sığdırılmaya çalışılmıştır. Anıya ismini veren Hatice anne bir şehit eşi. Çemişgezek ilçesi, Cebe köyü, Müştak mezrasına 15 Eylül 1994'te terör örgütünün gerçekleştirdiği baskın sırasında köylerini savunurken şehit düşen köy korucusunun eşi. Hatice anne daha 21 yaşındayken eşini şehit verdiğinde o zamanlar kızı 2, oğluysa 6 yaşında. Şimdi oğlu hukuk, kızı ekonometri okuyor. Çok zor zamanlar geçirmiş, ama sözlerinde Anadolu insanının sabrını, metanetini, olgunluğunu, derinliğini görüyoruz. Genç kaymakam eşine hayatın, vatanın, toprağın ne anlama geldiğini anlatırken, "Kendimizi hiç yalnız hissetmedik, devletimiz tökezlememize bile fırsat vermeden bizi hep ayakta tuttu ya daha ne isteyeyim Yaradandan, biz bu vatan için şehit verdik, vatanımız, devletimiz sağ olsun, Allah devletimizden razı olsun" diyor. Meğer ne acılar yaşanmıştı bu topraklarda, ne canlar yanmıştı, ne gözyaşları dökülmüştü, ne masumlar can vermişti, ne aileler gözleri önünde evlatlarını, eşlerini, babalarını yitirmişlerdi. Ne buhranlar yaşanmıştı bu doğa harikası topraklarda, yürekler yanmış gülmez olmuştu yüzler. Dudaklarda tek kelime vardı vatan sağ olsun. Yansa da yürekler dikti alınları. Yaşamayan bilmezmiş. Uzaktan üzülsek de, ağlasak da olayların yaşandığı yerde yürekleri yananlarla birlikte olmak başkaymış, işte o zaman daha net anlaşılıyormuş bazı şeyler, içiniz çok daha fazla yanıyormuş, yüreğiniz çok daha fazla acıyormuş, çaresizliği çok daha fazla hissediyormuş insan."

Rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan Sevil Kırlı'nın ödülünü eşi Kaymakam Soner Kırlı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber