Sağlıklı spor yapmanın altın kuralları anlatıldı

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Kent Konseyi’nin Eğitim Günleri Projesi kapsamında “Sağlıklı Spor Yapmanın Altın Kuralları, Zinde ve Hareketli Yaşam Eğitimi” konulu eğitim semineri verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıklı spor yapmanın altın kuralları anlatıldı

Tekirdağ'a bağlı Çorlu Kent Konseyi'nin Eğitim Günleri Projesi kapsamında "Sağlıklı Spor Yapmanın Altın Kuralları, Zinde ve Hareketli Yaşam Eğitimi" konulu eğitim semineri verildi.

Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor MYO Öğretim Görevlisi Sercan Öncen tarafından verilen seminerde spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürmenin öneminden bahsedildi. Öncen, "21. yüzyılın hastalığı hareketsiz yaşam, artık 20. yüzyılın sigara sorununu geçmiş ve hızla büyümeye devam etmektedir. Eğer önlem alınmazsa tüm bireyler bir gün fizyolojik rahatsızlarla karşı karşıya kalacaktır. Hareketsiz yaşamın doğurduğu en büyük sorunlardan biridir obezite ve önlem alınmadığı sürece de büyümeye devam edecektir. Peki, fiziksel aktif olmak için ne yapmalı, ne kadar önemli ve eğer aktif olursak vücudumuzda ne gibi değişiklikler oluşacak? Dünya ve Türkiye bunun için neler yapıyor bunları tanıyalım ve kendimize bir an önce küçük adımlarla yeni bir yola sokmanın yollarını arayalım" diyerek tüm katılımcıların mutlu, zinde ve hareketli bir yaşam için neler yapması gerektiği hakkında bilinçlenmesini sağladı.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, halka açık, ücretsiz, alanında uzman eğitmenlerle çeşitli konularda düzenlemekte oldukları eğitim seminerlerinden olan "Zinde Yaşam, Sağlıklı Spor Yapmanın Altın Kuralları" konulu semineri gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Bu eğitim günleri projesini gerçekleştirmek için yola çıktığımızda başarılı olma hedefinde azimliydik. Bugünkü tablo, çabamızın ve emeğimizin semeresini aldığımızın en müspet göstergesidir. Kent Konseyi olarak birlik, dayanışma ve ekip çalışmasının en güzel örneğini göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projenin bu kadar ilgi görmesi bizi ve sizleri de memnun etmektedir. Bizi her aşamada destekleyen başta Belediye Başkanımız Sayın Ünal Baysan olmak üzere herkese müteşekkiriz. Bu başarı hepimizindir. Bugüne kadar eğitimlerimize katılmış olan tüm eğitmen ve katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.

Seminer bitiminde Çorlu Kent Konseyi Proje Danışmanı ve Eğitim Komitesi Başkanı Mehtap Petek, "Bugün 11.sini düzenlediğimiz Eğitim Seminerimizde 120 katılımcımızla birlikte çok faydalı kazanımlar elde ettik. Değerli konuşmacımıza, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza, eğitimimize iştirak eden tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz ve sizleri 1 Şubat 2014 Cumartesi günü yapacağımız 'Evlilik Öncesi ve Boşanma' konulu 12. Eğitim Seminerimize davet ediyoruz" dedi. Eğitim Komitesi ekibi tarafından 120 katılımcıya katılım belgeleri dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber