Diyanet, 'hizmet ve onur ödülü' verecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk kez düzenlediği bir organizyonla önemli eserlerin hazırlanmasında emeği geçenlere "100 Yılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülü" sunacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, 'hizmet ve onur ödülü' verecek

ENES KAPLAN - Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk kez düzenlediği bir organizyonla önemli eserlerin hazırlanmasında emeği geçenlere "100 Yılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülü" sunacak.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Ocak Cumartesi Haliç Kongre Merkezi'nde, uzun yıllardır üzerinde çalışılan İslam Ansiklopedisi'nin, Hadislerle İslam projesinin ve 40 ciltlik İstanbul Kadı Sicilleri eserinin tamamlanmış olması nedeniyle "100 Yılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreni düzenleneceğini bildirdi.

Batı'da 17. yüzyıldan beri ansiklopedi çalışmaları bulunduğunu ancak bunun İslam dünyasına geç intikal ettiğini anlatan Özafşar, Cumhuriyet döneminde de Batılı oryantalistlerce hazırlanan İslam Ansiklopedisi'nin Türkçe'ye tercüme edildiğini hatırlattı.

Özafşar, 1980'li yılarda Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde kurulan İslam Araştırmaları Merkezince İslam Ansiklopedisi çalışmalarının başlatıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çeyrek asrı aşkın bir süre çalışıldıktan sonra bu eser tamamlanmıştır. 44 ciltlik bir eserdir ve hem Türkiye'ye hem İslam dünyasına hem de dünyaya bir kaynaktır. Türk milletinin iftihar edebileceği bir kaynaktır. 2 bine yakın yazarın emek verdiği, binlerce maddeyi içeren bu dev eser hafta sonu gerçekleşecek program vesiyesiyle toplumumuza bir kere daha tanıtılmış olacaktır. Bu eser bir müracaat eseridir, bir bilgi arşividir İslam medeniyetinin ve kültürünün perspektifini yansıtan kaynak eserdir."

Törene, çalışmalara katılan bilim adamlarının ve destek verenlerin de katılacağını anlatan Özafşar, programda "İslam Hizmet Onur Ödülü"nün 10 büyük isme takdim edileceğini, çalışmalara destek veren 27 kişinin de "Hizmet Ödülü"ne layık görüldüğünü dile getirdi.

Özafşar, tamamlanan bu eserlerin vatandaşların kullanımına sadece basılı olarak değil elektronik ortamda da sunulacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber