Çalan telefonları açmaya kimse cesaret edemedi

Kayseri'de 21 kişinin hayatını kaybettiği kaza Türkiye'yi yasa boğarken, yardım ekipleri hayatını kaybedenlere ait çalan telefonları açmaya cesaret edemedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalan telefonları açmaya kimse cesaret edemedi

İstanbul'dan Muş'a giden yolcu otobüsünün Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Olukkaya köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonrası 21 kişinin ölmesi, 29 kişinin de yaralanması Türkiye'yi yasa boğdu.

Olukkaya köyü mevkisinde saat 02.00 sularında kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yoldan çıkan aracın refüjü geçerek karşı şeride geçmesi ve 2.5 metrelik şarampole devrilmesi sonucu 13'ü erkek, 7'si kadın, 1'i bebek olmak üzere toplam 21 kişi hayatını kaybetti.

Kazanın hemen ardından Kayseri ve Pınarbaşı ilçesinden çok sayıda ambulans, itfaiye ve çekici ekipleri olay yerine gönderildi. İlk müdahaleleri Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nde yapılan yaralılar daha sonra Kayseri'deki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kaza nedeniyle Malatya'dan Kayseri'ye gidiş istikameti bir süreliğine tek yönlü trafiğe kapatılırken karayolları ekibi tuzlama ve kar temizleme çalışmaları yaptı. Otobüs vinçler tarafından şarampolden çıkartıldıktan sonra yol trafiğe açıldı.

Vinçlere bağlanan otobüs kaldırılarak altında kalan cesetler çıkartılıp battaniyelere ve ceset torbalarına konuldu. Olay yerinde çok sayıda jandarma ve polis ekibi görev aldı.

Trafik ekipleri kazaya karışan otobüsün tüm lastiklerinde diş derinliğini ölçerek rapor tuttu. Kaza bölgesine dağılan otobüse ait takograf raporları incelenmek üzere toplandı. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcısı trafik ekipleriyle araç içerisinde inceleme yaptı.

Jandarma ekipleri devrilen otobüsün altında kalarak hayatını kaybedenlerin cesetlerini yaklaşık 2,5 metrelik şarampolden güçlükle çıkarttı.

Yardım ekipleri ceset torbaları ve tabutları cenaze araçlarına koyarken hayatını kaybedenlere ait çalan telefonları açmaya kimse cesaret edemedi.

Daha sonra cenaze araçlarına konulan cesetler, Kayseri'deki hastanelerin morguna kaldırıldı.

Olay ülke genelinde derin üzüntü oluştururken başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere Başbakanlık, birçok bakan, üst düzey siyasi ve devlet adamı Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü arayarak başsağlığı mesajını iletip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Kırşehir'deki temaslarını yarıda keserek Kayseri'ye hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber