Atatürk Üniversitesi yanlış KPSS puanını ile 4/B'li alıyor

Atatürk Üniversitesi 107 adet 4/B sözleşmeli personel alımında yanlış KPSS puanını kullanıyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ocak 2014 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk Üniversitesi yanlış KPSS puanını ile 4/B'li alıyor

Atatürk Üniversitesi 107 adet 4/B sözleşmeli personel alımı için alım ilanı verdi. Ancak ilanda lisans düzeyinden başvuracaklar için kullanılacak puan türü yanlış belirlenmiştir.

Konuyla ilgili Yönetmelik ne diyor?

KPSS Yönetmeliği olarak bilinen Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 28. Madde hükmü aynen şöyledir:

"......., (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak ..... atanır."

Üniversitenin bu alımı B grubu niteliklidir. Merkezi yerleştirme puanı ise çift yıllarda hesaplanan P3 puanıdır. Yani, b grubu niteliğinde olan 4/B kurumsal alımlarında da şuan geçerli olan 2012 puanları kullanılmalıdır.

Bu yanlışlık niye oluyor?

B grubu için KPSS sadece çift yıllarda yapılmaktadır. Ancak lisans için kullanılan P3 puanı hem tek hem de çift yıllarda hesaplanmaktadır. Oysa ki tek yıllarda (örneğin 2013 yılı) hesaplanan P3 puanları "b grubu puan niteliğinde değildir." Bu yüzden de tek yıl P3 puanları bu tarz alımlarda kullanılamaz. Bu alımlarda, çift yıl puanları (yani şuan için 2012 KPSS P3 puanı) kullanılmalıdır.

Atatürk Üniversitesi bu ilanı düzeltmeli

Yukarıda belirttiğimiz nedenlerle yanlış ve hukuka aykırı ilan verdiği ortada olan Üniversitenin bu ilanı düzeltmesi gereklidir. Çünkü 2013 puanı ile başvuran adayların bu alıma başvurma hakkı yoktur ve açıkça hukuka aykırı başvuru yapılmaktadır.

İlan düzeltilmezse yargı yoluna gidilebilir

Üniversitenin ilanı düzeltmemesi durumunda "normalde sırası gelecek iken 2013 puanlı adaylar yüzünden sırası gelmeyen bir aday"ın Erzurum İdare Mahkemesine 60 gün içinde başvurması durumunda bu alım büyük ihtimal iptal edilecektir. Bu durum gereksiz yere birilerinin mağdur olmasına neden olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber