Spor fabrikası kurulacak

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde Üniversitesi kampus alanı içerisine bir gençlik merkezi yaptıklarını belirterek, Türkiye’deki üniversite kampus gençlik merkezlerinden ilkinin Niğde’de yapıldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Spor fabrikası kurulacak

Niğde'de sporu yüceltmek için 12-13 branşı içine alan projeler geliştirdiklerinin belirterek çalışmalarından söz eden Turhan; " Buna sporcu yetiştiren fabrika desek de yanlış söylemiş olmayız. Hemen her branşta yürütmüş olduğumuz faaliyetlerle, ilimizden yetenekli gençleri spora kazandırmak istiyoruz. Bunu yanı sıra olimpik şartlarda yapılan bir atletizm pistimiz var. Bunlar, projelerimizden sadece birkaçı" dedi.

Niğde Üniversitesi'nin kampus alanı içerisinde bir gençlik merkezi yaptıklarını da dile getiren Turhan; " Türkiye'deki üniversite kampus gençlik merkezlerinden ilki Niğde'de yapıldı. Bundan maksadımız üniversitedeki gençlerin boş zamanlarını gençlik merkezinde değerlendirmelerini sağlamak. Bunu biraz açacak olursak Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan gençlerin gençlik merkezinde açılan gitar, bağlama, ney, resim, fotoğrafçılık ve dil kursları, sanat kursları gibi bir dizi kurslara katılarak hem kendilerini geliştirmelerini hem de boş zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak" diye konuştu. Önümüzdeki yaz mevsiminde gençlere yönelik hazırlanmış programlar ve projeler olduğundan söz eden Turhan; " Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Seyyah-Ulu Çınarın İzinde' ve 'Seyyah Bizim İller' projeleri kapsamında gençlerimizi, öğrencilerimizi yolluklarını ve güvenliklerini karşılayarak, yurdumuzun çeşitli yerlerine gerek doğa gerekse deniz kampları olmak üzere kamplara yolluyoruz. Bu kamplarımız devam edecek" diye konuştu.

Bunun yanı sıra okul sporları faaliyetlerinin de son hızıyla devam ettiğini ve elde edilen başarıların kendilerinin mutlu kıldığını dile getiren Turhan; " Sporun pek çok alanında Niğde'yi yükseklere taşımaya çalışıyoruz. Yakın zamanda bir sporcumuzun judoda Türkiye şampiyonu olması, başka bir sporcumuzun salon atletizminde Türkiye ikinciliğini alması bizleri mutlu etti. Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü olarak gerek gençlere gerek olgun yaştaki insanlara ve yaşlılara 7 gün ve 24 saat boyunca hiçbir bedel beklemeden karşılıksız olarak hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber