Vali Güler bir 'mail'in peşine düştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valiliği resmi web sitesine gönderilen hakaret dolu e-mail'in G.Saraylı taraftarlara ait bir sitede de benzer içerikte yer alması İstanbul Valisi Güler'i kızdırdı.

Bir taraftarın, İstanbul Valiliği resmi web sitesine gönderdiği hakaret dolu e-mail mesajı ile Galatasaraylı taraftarlara ait bir sitede yayınlanan benzer içerikli yorum İstanbul Valisi Muammer Güler'i fena kızdırdı. Vali Güler şahısların yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a talimat verdi.

İstanbul Valiliği'nin resmi web sitesi olan www.istanbul.gov.tr adlı internet sitesine geçtiğimiz günlerde hakaret dolu bir e-mail mesajı geldi. İstanbul Valisi Muammer Güler'in, geçtiğimiz ay Fenerbahçe- Galatasaray arasında oynanan derbi maçında çıkan olaylarda taraf olduğunu iddia eden mesaj sahibinin, "Aziz Yıldırım'ın uşağı Vali" yazdığı ve mesaja Güler'in bir fotoğrafını iliştirdiği ileri sürüldü.

Valiği kızdıran diğer mesaj ise "www.ultraslan.com" adlı web sitesinde, 24 Nisan günü yayınlandı. Bu mesajın da Vali Güler'e hakaret dolu ifadeler içerdiği öğrenildi. Mesajlara çık kızan İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ı arayarak, mailleri atan kişilerin yakalanmasını istedi.

Olayın ardından harekete geçen ve internet suçlarını araştırmakla görevli dedektifler, önce mesajın atıldığı bilgisayarların IP numaralarını tespit etti. Mesajların birinin yurt dışından, diğerinin ise İstanbul'da atıldığı belirlendi. Polis, mesajı atan kişilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Soruşturmanın Asayiş Şube ekipleri tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Öte yandan, mesajı yayınlayan www.ultraslan.com adlı siteye de soruşturma açıldı. Site yetkilileri, bunun üzerine dikkatlerinden kaçtıklarını belirttikleri mesaj için okuyucularından özür diledi.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir başka olayda da Fenerbahçe ile deplasmanda oynadıkları maça alınmamalarına tepki gösteren Beşiktaş taraftarı Gökhan Elçi'nin (19), İstanbul Valisi Muammer Güler'e hakaret içeren elektronik postalar göndermiş, valiliğin ihbarı üzerine gözaltına alınan ve tutuklanan Elçi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber