Aile Bakanlığı, naklen geçiş ilanını yayınlayamayacak

Aile Bakanlığı, kurumlar arası naklen geçiş ilanını yayınlamayacağını duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ocak 2014 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı, naklen geçiş ilanını yayınlayamayacak

2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda, geçen yıllardan farklı olarak, kurumların bir önceki yıl boşalan kadrolarının yüzde 50'sine atama yapmasına imkan veren düzenleme yer almamıştır.

Kurumlar için sadece 36 bin adet atama izni tahsis edilmiştir.

Daha önce de açıkladığımız üzere bu iznin 10 bini MEB'e, 200'ü Maliye Bakanlığına verilmiştir. Kalan 25 bin 800 kadronun, 1.824'ünün dağıtımı ise 27 Ocak'ta yapılmıştır. Yine daha önce açıkladığımız üzere bu 1.824 kadro, kurumların acil ihtiyaçlarını karşılaması için çıkarılmıştır.

Ancak, bu durum, yani yeterince açıktana atama izninin olmaması, kurumların tüm planlarını alt üst etmiştir. Bunlardan birisi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıdır. Bakanlık Ocak ayında yapmayı plandığı kurumlar arası naklen geçiş ilanını iptal etmiştir. Bakanlık acil ihtiyaçlarını karşılamak için kendisine 30 adet açıktan atama izni verildiği için, naklen geçiş duyurusunu yapamayacağını belirtmiştir.

İŞTE AİLE BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

DUYURU

KURUMLAR ARASI NAKİL İŞLEMLERİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 17.05.2013 tarihli Resmi Gazete 'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliğin "Başka kurumlardan naklen atama" başlıklı 19'uncu maddesinde; Bakanlığa kurumlar arası nakil yolu ile atamaların Ocak ve Temmuz ayları olmak üzere iki dönem halinde toplu olarak yapılacağı, bu atamalara esas kadro ve unvanların, başvuru ve değerlendirme usulü ve diğer hususların Bakanlıkça duyurulacağı hükme bağlanmıştır.

6512 sayılı 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun İ Cetvelinde; Açıktan veya naklen atama yoluyla kullanılmak üzere bir önceki yıldan ayrılanların yerine atama yapılabileceğine dair bir düzenleme bulunmamakla birlikte genel bütçeli idareler için ayrılan 36.000 adet açıktan ve nakil suretiyle atama yapılacağı hükiim altına alınmış, ancak 02/01/2014 tarihli olura istinaden verilen kadroların düşülmesi sonucunda kalan 28.500 adet (memurlar.net'in notu: Bu sayı 25 bin 800 olacaktır) atama izin sayısı sonucu Bakanlığımıza 30 adet açıktan atama ve nakil sayısı verilmiş olup, Bakanlığımızın vermiş olduğu hizmet alanı dikkate alındığında bu sayı ihtiyacımızı karşılamamaktadır.

Yukarıda yazılı sebepler nedeniyle, 2014 yılı için kullanılacak kadro sayısı yeterli olmadığından 2014 yılı Ocak ayı içerisinde Kurumlar arası personel nakil ilanına çıkılamamaktadır.

Daha önce müracaatta bulunmuş olanlara bu duyuru dışında ayrıca yazılı cevap verilmeyecek olup, Bakanlığımız hizmet alanları dikkate alındığında kalifiye personel ihtiyacının karşılanamaması sebebiyle "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" nin "Başka kurumlardan naklen atama" başlıklı 19 uncu maddesinde değişiklik taslağı hazırlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir.

İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber