Burhaniye'de çiftçiler yağmur duasından vazgeçmiyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bir aydan bu yana başlayan yağmur duaları geçtiğimiz günlerde yağmur düşmesine rağmen devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2014 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Burhaniye'de çiftçiler yağmur duasından vazgeçmiyor

Dutluca, Yunuslar ve Yabancılar köylerinden sonra Cumhuriyet Mahallesinde yapılan yağmur duasında yüzlerce çiftçi ellerini Allah'a açtı. Cumhuriyet Mahallesi Merkez Cami'nde toplanan vatandaşlar, okunan mevlidi ve yapılan vaazları dinledi. Cuma namazının ardın da cami avlusunda toplanan vatandaşlar Müftü Oğuz Metin'in yaptığı duaya amin dedi. Duanın ardından vatandaşlara lokma, peynir ve bal ikramı yapıldı. Yörede kuraklık yaşandığını anlatan Müftü Oğuz Metin, "Bütün memlekette olduğu gibi ilçemizde de kuraklık vardı. Bir aydan bu yana Dutluca, Yabancılar ve Yunuslar köylerinde yağmur duaları yapıldı. Bu gün de Cumhuriyet mahallesinde toplandık. Geçtiğimiz günlerde yağmur düştü. Ancak, bu yağmur duaları geleneksel hale geldi. Allah dualarımızı kabul etsin. Rabbim yağmursuz bırakmasın" dedi.

Katılımcılara teşekkür eden Mahalle Muhtarı Yusuf Karakocalı da, "Mahalle olarak geleneksel yağmur duamızı yaptık. Çok katılım oldu. Allah, katılanlardan razı olsun" dedi. Yapılan duanın ardından lokma, peynir ve bal ikramı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber