Sakarya Valisi'nden yamaç paraşütü şovu

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Azgın sularda rafting yapan, tek pervaneli yelkenli ile uçan Vali Okutan, bu kez yamaç paraşütüyle uçtu. Sakarya Valisi Nuri Okutan yamaç paraşütüyle muhteşem bir manzarayı böyle seyrederek uçtu.

Bir süreden beri yamaç paraşütü dersleri alan Vali Okutan, en uzun ve en yüksek uçuşunu gerçekleştirdi.

Ankara'dan gelen bir ekip, Vali Okutan'ı Serdivan beldesi Çörtlen Bayırı'ndan uçurmayı başardı. Uçuş öncesi antreman yapan Okutan'ın bir ara paraşütü çalılara takıldı. Ekibin yardımıyla çalılardan kurtarılan paraşütünü sırtına alarak uçuş yerine gelen Okutan, hazırlıklarını burada da sürdürdü. Ancak rüzgarın uçuş için müsait olmaması sebebiyle saatlerce beklendi.

Yaklaşık 5 saat sonra rüzgarın uçuş için müsait olmasıyla Okutan, başarılı bir kalkış yaparak kendini boşluğa bıraktı. Havada yavaş yavaş süzülen Okutan, yerden hocanın telsiz yönlendirmesiyle sorunsuz bir uçuşla yere inmeyi başardı.

Okutan, bu güne kadar antremanlarda 40 kez uçtuğunu söyledi. Sakarya'nın doğa ve iklim şartlarının yaz ve kış doğa sporları için uyğgun olduğunu vurgulayan Okutan, Sakarya'nın bu yönde gelişmsi için bu tür faaliyetlere bizzat katıldığını sözlerine ekledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber