Nafiz Gürman pazaryerine kavuştu

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ semtin merkezi sayılacak bir bölgeye kapalı pazaryeri projesini başlattı. 126 metrekare idari bina, 1265 metrekare otopark, 2354 metrekare pazaryeri kullanım alanı, 169 pazarcıyı içinde bulunan proje kısa sürede tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nafiz Gürman pazaryerine kavuştu

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine harekete geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ semtin merkezi sayılacak bir bölgeye kapalı pazaryeri projesini başlattı. 126 metrekare idari bina, 1265 metrekare otopark, 2354 metrekare pazaryeri kullanım alanı, 169 pazarcıyı içinde bulunan proje kısa sürede tamamlandı. Cumartesi günleri bölge halkına hizmet edecek pazaryeri için dün açılış töreni düzenlendi. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve Alaattin Yüksel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP il ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk sözü Nafiz Gürman Mahalle Muhtarı Ali Aydın aldı. Aydın, "Nafiz Gürman Mahallesi olarak 15 yıl önce temel attırdık. Ama yaptıramadık. Yiğitler, emekçi dostları geldi buraya. Birileri buraya burjuvazinin gelmesini istiyordu. Yiğit emekçiler direne direne kazandı. Hasan Başkan ve Aziz Başkanı tekrar burada başkan olarak görmek istiyoruz. Aydınlık dünyada görüşmek dileğiyle" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ aldı. İki hafta önce iki parkın açılışını yaptıklarını bu hafta bir pazaryeri açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek; "Aslında açacak daha çok projemiz var. Açılışları toplu olarak yapmayı planlıyoruz. 26 parkın açılışını yapmadan hizmete soktuk. Belediye Hizmet Binamızın temelini atarken projelerimizi toptan açmayı planlıyoruz. Pazaryerleri bizim için anlamlı. Bu bizim yaptığımız dördüncü kapalı pazaryeri. Yarım kalan Yamanlar pazaryerini tamamlayarak sokak arasından kurtardık. Akabinde Gümüşpala pazarını açtık. Açılışını yapacağız. İki senedir kullanılıyor. Büyükşehir Belediyemiz Gümüşpala Caddesine alternatif bir dağ yolu yaptı. Orayı da açacağız. Alpaslan Mahallesi'ne de bir kapalı pazaryeri yaptık. Aslında daha çok kapalı pazaryeri yapabilirdik. Bu pazaryerlerinin mülkiyeti zaman zaman bizim, zaman zamanda hazinenin oluyor. Burası da hazinenin ama iki yıl içerisinde kapalı yaparsan diye izin verdiler, yaptık. Yapamadıklarımız var. Örneğin Osmangazi'de üç yıldır bekleyen bir pazaryerimiz var. 4 bin metrekare pazaryerinin 2 bin metrekaresi Bayraklı Belediyesi'nin 2 bin metrekaresi Milli Emlak'ın, Hazinenin. Aynı şekilde Çay Mahallesi'nde de bir kapalı pazar projemiz var. Sizlerin desteğinizle İzmir Büyükşehir Belediyemizle kol kola çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Nafiz Gürman Muhtarı Ali Aydın, Başkan Hasan Karabağ ve Aziz Kocaoğlu'na Nafiz Gürman Mahallesi'ne yaptıkları hizmetlerden dolayı vatandaşlar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Davetliler toplu şekilde kesilen açılış kurdelesinin ardından pazaryerini gezdi. Başkan Karabağ ve Kocaoğlu pazarcılarla sohbet etti. Pazaryerini gezen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber