Pektaşoğlu, 5. kez başkan seçildi

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurul’da Oda Başkanlığı için Tahir Karaosman ve mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu kıyasıya yarıştı. İpi göğüsleyen isim 5. Kez aday olan Yaşar Pektaşoğlu oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pektaşoğlu, 5. kez başkan seçildi

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurul'da Oda Başkanlığı için Tahir Karaosman ve mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu kıyasıya yarıştı. İpi göğüsleyen isim 5. Kez aday olan Yaşar Pektaşoğlu oldu.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu 2 Şubat 2014 Pazar günü Esra Karakaya Anadolu Lisesi seminer salonunda saat 13.00 - 17.00 arasında gerçekleşti.

Genel Kurula CHPli Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, MHPli Akyeniköy Belde Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, AK Parti Didim Belediye başkan adayı UfukDöver, İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahim Öztürk, Mehmet Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Divan oluşumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile Başlayan Genel Kurul Yönetim ve Denetim Kurulu ile Gelir - Gider Raporlarının okunması ve ibrası ile sürdü. Mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu tarafından okunan raporlar ibra edildi.

Başkan Yaşar Pektaşoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak esnafın sorunlarının çözümüne yönelik girişimlerinin sürdüğünü ancak problemlerin bitmeyeceğini bundan sonrada aynı özveri ile çalışacaklarını belirterek Genel Kurula katılan herkese teşekkür ederek 'Hayırlısı Olsun' dedi.

Ardından Başkan Adayları konuşma yaptı. İlk sözü Tahir Karaosman aldı. Karaosman, esnaflığın kökeni ahiliğe kadar uzanan köklü bir anlayışın devamı olduğunu belirterek, esnaf birliklerinin tabelanın önüne geçerek esnafı zamanın şartlarında karşı karşıya kaldıkları sorunlardan savunması gerektiğini vurguladı. Karaosman, esnaf odasının siyaset ve geçim kaynağı kapısı olmayacağını belirterek mevcut Başkan Yaşar Pektaşoğlu'na '2 ayda 3 parti değiştirdiniz. Esnaf Odasına siyaseti bulaştırdınız. Esnafın yanına uğramadınız" dedi. Karaosman, ilçede varlığı artarak yükselen 'seyyar' sıkıntısı konusunda ve esnafın diğer konularda da sorunlarını çözmek amacıyla odanın asil sahibi esnafların söz alacağı bir mercii haline getirileceğini belirtti. Yaşar Pektaşoğlu'nun 26 yıldır başkanlık yürüttüğü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevinde yorulduğunun hissedildiğini belirten Karaosman "Gelin bu seçimler milad olsun, temsilinizin yeterli ölçüde ve size layık olmadığını düşündüğüm için gönüllü olarak aday oldum" dedi.

Ardından söz alan Yaşar Pektaşoğlu ise esnaf ve sanatkarlar için gereken çalışmaları canla başla gerçekleştirdiğini ve bunun tüm halkça bilindiğini belirterek "Bundan sonrada tutmayacağım bir sözü vermeyeceğim ve esnafımız için gereken özveriyi göstereceğim" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Seçimlerde 677 esnaf 3 sandıkta oy kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı oylama da 358 oy Yaşar Pektaşoğlu, 317 oy ise Tahir Karaosman aldı. Rakibine 41 oy fark atan Yaşar Pektaşoğlu 5. Dönem Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına seçildi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yaşar Pektaşoğlu, Metin Destici, Cemal Karaarslan, Özbey Talayhan, Kazım Ezer, Erdal Çelik, Şerif Erul, Mehmet Görücü, Kerim Gaya Denetim Kurulu: Erkan Kaya, Fırat Durmaz, Aslan Balakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber