Öğrenci öğretmeni 'Öcalan ve Atatürk'ü kıyaslamakla' suçladı, Bodrum karıştı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bodrum'da okulda şiddet uyguladığı için ifade veren milliyetçi A.D. 'öğretmen Baldak'ı 'Öcalan ve Atatürk'ü kıyaslamakla' suçladı. Sivil toplum kuruluşlarının sahip çıktığı Baldak soruşturuluyor

Okullarda yaşanan şiddet bu kez ideolojik bir tartışmayla Bodrum'un gündemine oturdu. Bodrum Anadolu Lisesi'nde kavga çıkaran öğrencileri uyaran öğretmen, 'derste Abdullah Öcalan'la Atatürk'ü kıyaslıyor' suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Bodrum Anadolu Lisesi'nde öğrenciler arasındaki gerginlik nisan ayının son günlerinde doruğa ulaştı. İddiaya göre, milliyetçi olduğunu söyleyen A.D. isimli öğrenci birkaç arkadaşıyla diğer öğrenciler üstünde baskı kurmaya çalışıyordu. Hedeftekilerse derslerinde başarılı, sivil toplum örgütlerinin aktivitelerine katılan öğrencilerdi. 14 yıllık felsefe öğretmeni Hülya Baldak, kavga çıkaran öğrencilerle konuşuyor "Şiddetle sorunu çözemezsiniz" diyordu. Öğretmen Baldak, sorunu çözmek için okul idaresine başvurdu.

Geçici olarak görevden alındı
Okulda gerginlik artarken, son olarak M.Ş.S. isimli bir öğrenci dövüldü. Dayak yiyen öğrencinin ailesi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma tarafından sorgulanan A.D. ifadesinde, öğretmen Hülya Baldak'ın derslerde Abdullah Öcalan ile Atatürk'ü karşılaştırdığını söyledi. Bunun üzerine başka bir soruşturma da Baldak hakkında başlatıldı. Okula müfettiş gönderildi ve öğretmen Baldak geçici olarak görevden alındı.

Adliye öğrencilerle dolu
Bodrum Adliyesi geçen hafta öğrenci ve öğretmenlerle doluydu. Okuldaki bazı öğretmenler Baldak lehine ifade verirken, bazı öğrenciler de A.D. ve arkadaşları tarafından dövüldüğü gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Baldak'la ilgili gazetelerde yer alan 'Derste Apo propagandası iddiası' haberleri olayın boyutlarını daha da genişletti.
Konu yargıya taşınırken, ilçedeki sivil toplum örgütleri öğretmen Hülya Baldak'a sahip çıktı. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, Anadolu Lisesi'nde yaşanan huzursuzluğun ilçenin sorunu haline geldiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Hülya Baldak öğretmen olayın örtbas edilmesine karşı çıkınca PKK'lı ilan edildi. Hülya öğretmene sahip çıkmak, çağdaş Türkiye'ye sahip çıkmaktır."

Baldak'ın avukatı Ahmet Aksüt, sadece bir sınıfta müvekkiliyle ilgili bir iddiada bulunduğunu belirterek, "Hülya Baldak, okulda şiddetle bir çözüm bulunamayacağını anlatmaya çalışmış. A.D. isimli öğrenci hakkında idarenin işlem yapılmıasını istediği için hedef seçildi" dedi. Dövülen öğrenciler ise "Okulda örgüt kurduğumuzu söyleyip bize saldırıyorlardı. Küçük öğrencilerde tedirginlik yaratıyorlardı. Tehdit ediyorlardı" diye konuştu.

Bizim derdimiz 'vatan'
MHP'nin 'bizimle ilgileri yok' dediği ancak ülkücü oldukları iddia edilen A.D., Y.K., İ.T. ise okulda kavga iddialarını reddediyor. Ailelerinde şehitler olduğunu söyleyen öğrenciler, "Bayrak ve vatan önemli. Öğretmeniniz öyle konuşunca şikâyet ettik" diyor.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber