Mülkiye'nin 'ödül gafı', Danıştay'dan döndü

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Mülkiyeliler Danıştay'ı kamu sektöründe 'Zirvedekiler Ödülü'ne layık gördü. Danıştay, 'Biz ne kamuyuz ne de sektörüz' diyerek ödülü kabul etmedi

MÜLKİYE'den, Danıştay'a ödül gafı... Her yıl 'Kariyerinin Zirvesindekiler 2006' ödüllerini veren Mülkiyeliler, bu sene 'Kamu Sektörü' alanında Danıştay'ı uygun gördü. Ancak Danıştay, 'Biz ne kamuyuz, ne de sektörüz. Biz, bağımsız yargıyız' cevabını vererek ödülü reddetti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Genç Mülkiyeliler Topluluğu tarafından verilen 'Kariyerinin Zirvesindekiler 2006' ödülleri 9 Mayıs'ta sahiplerine verildi. Edinilen bilgiye göre, Danıştay da, Siyasal Bilgiler Fakültesi Genç Mülkiyeliler Topluluğu tarafından verilen ödüllerin 'Kamu Sektörü' dalına layık görüldü. Bu çerçevede Danıştay yönetimine, verilecek ödül hakkında bilgi içeren yazı ve posterler gönderildi. Mülkiye'den gelen bilgi yazısında Danıştay'ın 'Kariyerinin Zirvesindekiler 2006' ödüllerinin 'Kamu Sektörü' dalındaki ödülüne layık görüldüğü belirtiliyordu. Bu yazıyı alan Danıştay ise Mülkiye'ye, kurumun konumunu ve görevini hatırlattı.

Danıştay, 3 erkten biridir

Mülkiyeliler'den kendilerine ödül verileceğine dair gelen bilgi üzerine Danıştay yönetiminin, Siyasal Bilgiler Fakültesi Genç Mülkiyeliler Topluluğu'na bir yazı göndererek, 'Biz ne kamuyuz, ne de sektörüyüz' hatırlatmasında bulunduğu öğrenildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Genç Mülkiyeliler Topluluğu'na ayrıca, Danıştay'ın 'yasama-yürütme-yargı' erklerinden yargıyı temsil ettiği ve bir kamu kurumu olmadığı vurgundı. Danıştay, Mülkiyeliler tarafından verilmek istenen 'Kariyerinin Zirvesindekiler 2006' ödülünü kabul etmedi.

Tercüman'ın sorularını cevaplandıran Genç Mülkiyeliler Topluluğu yöneticileri ise, önce Danıştay'ı aday göstermediklerini savundu, ardından da bu sene 'Kamu Sektörü' başlığında bir ödül vermeme kararı aldıklarını bildirdi.

Bir yanlış anlaşılma oldu

Bir yönetici ise, 'Yanlış anlaşılma oldu' demekle yetindi.

AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Göle, Prof. Aziz Köklü Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, siyasal bilimler alanında Türkiye'nin en parlak öğrencilerine sahip olduklarını belirterek, 'Parlak öğrencileri işlemek hocalar için daha kolaydır' demişti. 'Kariyerinin Zirvesindekiler 2006' ödüllerine, 'Dış Politika' dalında Ali Sirmen, 'Ekonomi' dalında Yiğit Bulut, 'Gazeteci-Yazar' dalında Bekir Coşkun, 'Mali Sektör' dalında İMKB layık görüldü. 'Mülkiye Özel Ödülü' de Gazeteci-Yazar Can Dündar'a verildi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber