TOKİ'den hemen tapu için indirim kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) vatandaşların konut borçlarını erken ödeyip tapularını hemen almalarına fırsat vermek için başlattığı yeni indirim kampanyasından yararlanma süresi 18 Mayıs'ta doluyor.

TOKİ yetkilileri, sürenin uzatılması konusunda, şimdilik bir çalışma bulunmadığını belirttiler. Kampanya uyarınca, TOKİ'den 2004 yılı sonuna kadar konut alanlara, kalan borçlarını erken ödemeleri halinde, bakiye borç tutarından yüzde 16 indirim yapılacak. İndirim kampanyasından yararlanmak isteyenler, 18 Mayıs mesai saati bitimine kadar, konutların satışına aracılık eden bankalara başvurabilecek.

Borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara, satışa aracılık eden Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Oyakbank tarafından konut kredisi de kullandırılacak. Böylece, vatandaşlar borçlarını öderken, TOKİ'nin ?memur maaş katsayısı, TÜFE ve ÜFE?ye bağlı olarak 6 ayda bir yaptığı artıştan etkilenmeyecekler. Ayrıca, konut kredisi faizlerindeki düşüşten yararlanarak, borçlarını sabit taksitlerle ödeme olanağına kavuşacaklar.

Verilen bilgiye göre, indirim uygulaması kapsamında, ?Ankara-Eryaman 5. Etap, Samsun-Kurupelit, Kars, Kars 2. Etap, Bozcaada, Gökçeada, Şanlıurfa, Şanlıurfa-2. Etap, Erzincan, Adapazarı-Korucuk 1.2. Etaplar, Adıyaman-Gölbaşı, Ankara-Eryaman (168 Konut), Ankara-Mamak, Bilecik-Merkez 1. Etap, Bitlis-Tatvan, Bitlis-Rahva, Diyarbakır-Şilbe 2. Etap, Erzurum-Ilıca, Gümüşhane-Merkez-Bağlarbaşı, İzmir-Seferihisar, İzmir-Urla, Kocaeli-Bekirpaşa, Nevşehir-Merkez, Ardahan-Karagöl, Düzce ile Emlak Bankası'ndan devir alınan İstanbul-Ataşehir, Sinanoba, Mimaroba, Bizimkent, Ataköy, İzmir-Mavişehir, Ankara-Bilkent, Elvankent, Ümitkent, Gebze-Mutlukent, Emlakkent, İzmir-Aliağa, Adana, Edirne? projelerinden 2004 yılı sonuna kadar konut satın almış olanlar, satış işlemlerine aracılık eden Ziraat Bankası'na başvuracak.

?Diyarbakır Şilbe 1. Etap, Hakkari 1. Etap, Şırnak, İzmit-Yahyakaptan? projelerinden 2004 yılı sonuna kadar konut satın alanlar ise satış işlemlerine aracılık eden Vakıflar Bankası'na başvurarak kredi kullanabilecek.

?İstanbul-Halkalı 3. Etap, Ağrı 1. Etap, Ankara-Eryaman 7. Etap (Gençlik ve Spor Vakfı), Hakkari 2. Etap, Niğde Bor 1.Etap, Malatya-Beydağı 1. Etap, Sivas 1. Etap, Van-Edremit, Van-Erciş? projelerinden 2004 yılı sonuna kadar konut alanlar işlemlerine aracılık eden Halk Bankası'na, Ankara-Eryaman 6. Etap (OYAK) projelerinden 2004 yılı sonuna kadar konut alanlar ise Oyakbank'a başvurup konut kredisi imkanından yararlanabilecek.

Bu uygulama ile 10-15 yıla yayılan tahsilat süresini kısaltarak nakit ihtiyacını karşılamayı amaçlayan TOKİ, ortalama her yıl bir kez, borçları peşin ödemede indirim kampanyası düzenliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber