İnternetten aldığı telefon farklı çıkınca ödediği parayı geri aldı

Sakarya’da yaşayan M. Şirin Oğuzhan isimli vatandaş, piyasa değeri yaklaşık bin TL olan bir cep telefonu modelini internetteki bir reklamda görüp 219 TL’ye satın aldı ve aldığı telefonun reklamlardaki ürünle farklı bir ürün olduğunu gördü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnternetten aldığı telefon farklı çıkınca ödediği parayı geri aldı

Bu tip reklamlarla alışveriş yapan birçok vatandaş mağdur olurken, Sakaryalı vatandaş bile bile sipariş ettiği telefonun beklediği gibi hiçbir özelliği olmadığını görünce satıcı firmayla uzun süren bir mücadelenin ardından hem parasını geri aldı hem de telefon kendinde kaldı.

Telefonu bile bile sipariş eden Oğuzhan vatandaşların bu tip reklamlara kanmamaları ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde her türlü yasal haklarını kullanmalarını tavsiye etti.Şirin, telefonu almasındaki amacının haksızlık varsa bu haksızlığın ortaya çıkması, dolandırıcılık işlerini kimlerin yaptığının tespit edilmesi ve cezalandırılması olduğunu söyledi.

M. Şirin Oğuzhan, "Bir arkadaş ortamında muhabbet esnasında konuşulurken internetten verilen telefon siparişlerin kutularından hep farklı şeylerin çıktığı, verilen siparişlerin dışında başka ürünlerin geldiğini söylediler. Tanıtım reklamında çok uygun fiyata veriyorlardı. Bende ne kadar kötü olabilir diye düşündüm, eğer böyle kötü bir durum olursa, farklı bir şey gelirse her türlü yasal hakkımın savunabileceğimi düşündüm. Siparişi verdim farklı bir marka telefon geldi. Çift hatlı, televizyonlu abuk sabuk bir telefon geldi. Cuma günü telefonu aldım kimseye ulaşamayınca, Pazartesi günü aldığım firmaya iadeli taahhütlü bir mektup yazdım telefonu istemediğime dair, paramı geri istediğime dair bir mektup gönderdim. Buna da bir cevap gelmedi" dedi.

Bu olayın ardından Tüketici Hakları'na şikayette bulunan Oğuzhan, "Ardından bende Tüketici Hakları'na şikayet ettim, durumu izah ettim, onlar pek olumlu bir tablo çizmediler. Ben sonuna kadar bunun takipçisi olacağıma inandım ve devletimizde bu tür olaylara sıcak bakmadığını bildiğim için sonuna kadar bu olayın takipçisi oldum. Polise ifademi verdim durumu izah ettim. Tüketici Hakları'ndan kazandım, kazandığım kağıdı verdiler bana. Karşı tarafa aynı kağıdı gönderdiler, ama yine bir dönüş olmadı. Bende internetten firmanın numarasını bularak, firmayı arayıp konuştum durumu anlattım aksi takdirde haciz işlemlerini başlatacağımı, avukata vereceğimi söyledim. Birkaç gün araştıracaklarını söylediler beklememi söylediler, bekledim. En son bugün itibariyle bir mail attım, ya ücretimi ödersiniz ya da yasal tüm haklarımı başlatacağımı söyledim ve bugün itibariyle paramı yatırdılar" diye konuştu.

Telefonun beklediği gibi gelmeyeceğini göz önüne aldığını ve amacının bir haksızlık varsa bu haksızlığı ortaya çıkartmak olduğunu belirten Oğuzhan, "Zaten biz akıllı başlı insanlarız. Yani böyle bir şeyin olacağını ben tahmin ettim, bunu göze alarak gittim. Amacım bir haksızlık varsa bu haksızlığın ortaya çıkması, bunlar kimler ise bunların cezalandırılması. RTÜK'e de telefon ettim, bu reklamların karşılığında ürünü vermediklerini, ucuz diyorlar, yalan söylediklerini bunlara bir engel olmalarını söyledim" şeklinde konuştu.

İnternette alışveriş imkanının yasal olduğunu fakat internetten alınan ürünlerin kargo da açtırılmadığını, kargoda ürünlere bakılmasının da yasal olmasını isteyen Oğuzhan, "Kargo firmaları bu ürünleri bizim açmamıza izin vermiyor. Bu bir yasa mıdır, bir düzenleme midir, artık ne yapacaksa bu devletimiz sonuçta bu internetten alış veriş imkanı yasal ise bu ürünleri de açıp kargoda bakmamız yasal olsun. Bu telefonu ben kargoda görmüş olsaydım almazdım. Bunları görebilmemiz lazım, bizim verdiğimiz ürün müdür, değil midir yani içinde bomba mı var ne var? Bunların engellenmesini istiyorum, ben paramı aldım telefonda bende kaldı. İsterlerse gönderirim, zaten istemezlerse de kullanılacak bir telefon değil" dedi.

İnternetten bu şekilde mağdur olan insanların, haklarını mutlaka aramalarını ve devletin dolandırıcılara bir ceza vermesi gerektiğini ifade eden Oğuzhan, "İnternetten bu şekilde mağdur olan insanlar, haklarını arasınlar mutlaka. Devletimiz bunlara bir ceza verecektir. Hakkınızı da mutlaka alacaksınız, hakkınızı aramadıkça bu insanlar bu firmalar daha çok türüyor. Yazık günah milletin emeğini çalıyorlar resmen" dedi.

BURAK CAN TOKYÜREK - RAMİZ KAAN OKTAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber