Başbakan gelişmeleri an ve an izliyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2.Daire Başkanlığı'na gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, gelişmeleri an ve an Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş'tan öğreniyor. Bu arada Avukat Alparslan Aslan'ın ifade vermekten kaçındığı öğrenilirken, emniyet yetkililerinin Aslan'ın tüm bağlantılarını incelediği, görüştüğü kişileri de mercek altına aldığı bildirildi.

Gündüz saatlerinde Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş ile Terörle Mücadele Daire Başkanı Selim Akyıldız, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'dan olayla ilgili brifing alan Başbakan Erdoğan, an ve an gelişmeleri takip etti. Vekil Altıntaş'tan soruşturmayla ilgili kamuoyunun yanlış bilgilenmemesi için dikkatli olunmasını isteyen Erdoğan, ayrıca Altıntaş'tan gelişmelerden de bilgilendirilmesini istedi.

Bu arada soruşturmayı yürüten emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre Avukat Alparslan Aslan'ın Terörle Mücadele Şubesi'nde süren sorgusunda kilitlendiği ve ifade vermekten kaçındığı bildirildi. Aslan hakkında tüm bilgilerin toparlandığının altını çizen emniyet yetkilileri, "Yeterince elimizde net bilgi bulunuyor. Ancak irtibatlarının da incelenmesi için biraz zamana ihtiyacımız var. Glock marka silahı memleketi Bingöl'de bir arkadaşından aldığını, ancak bu kişinin de öldüğünü iddia etti" şeklinde konuştular.

Glock-19 marka silahın balistiğinin öğle saatlerinde temiz çıkmasının ardından araçta bulunan 14'lü diye tabir edilen diğer silahın da incelemesinde bir suç tespiti yapılamadı. Her iki silahında temiz olduğuna dikkat çeken polis yetkilileri, "Neden iki silahla geldiğini anlamaya çalışıyoruz. Kendisi bilgi vermiyor ama saldırıyı ikisiyle beraber gerçekleştirmeyi planladığını ancak, daha sonradan vazgeçmiş olacağından, araçta gözcü olan bir başka kişiye kadar her ihtimalin üzerinde duruyoruz" dediler.


Erdoğan cenazede yok

Saldırıda yaşamını yitiren Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin (64) bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Antalya'da temaslarda bulunacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dakika bir değişiklik yapmazsa cenaze törenine katılmayacak.
Erdoğan dün g

ece 00.05'te Antalya'ya uçtu. Başbakanlık Konutu'nda kurmaylarıyla son gelen bilgileri değerlendiren Erdoğan, Antalya'ya gitmeden önce Esenboğa Havaalanı'nda Ankara Valisi Kemal Önal ve emniyet yetkililerinden bilgi aldı.

Antalya programı geçildi

Erdoğan'ın cenaze törenine katılıp katılmayacağı konusunda da kurmaylarıyla Antalya'ya gitmeden son dakikaya kadar tartıştığı öğrenildi. Erdoğan, kararsızlığından ötürü gece yarısı Antalya'ya giderken, Başbakanlık Basın Merkezi'nden Erdoğan'ın bugünkü programı geçildi. Erdoğan, bugün 14.00'te Altının Kalbi Antalya Toplantısı, 16.00'da da Antalya Belediyesi Falez Kavşağı Açılışı, 19.30'da da AKP Gençlik Şöleni'ne katılacak. Böylece Erdoğan son dakika değişikliği yapmazsa gün boyunca Antalya'da olması nedeniyle cenaze törenine katılmayacak.

Özbilgin için ilk tören, emekli vali olması nedeniyle 14.30'da İçişleri Bakanlığı önünde yapılacak. Danıştay'da da 15.30'da tören düzenlenecek. Özbilgin, Kocatepe Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından da Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı 19 Mayıs'a bırakılmaması dikkat çeken cenaze törenine, çeşitli kesimlerden geniş bir katılım bekleniyor. CHP MYK da yarın gerçekleştirilecek yeni genel merkez binasının açılış töreni ve şenliğini, Danıştay'a yönelik saldırı nedeniyle iptal etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber