'Trafik Dedektifleri' çekirdekten yetişiyor

OPET’in desteğiyle geliştirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesi kapsamında Türkiye genelinde 1.5 milyon çocuk trafik konusunda eğitilecek. Projenin İstanbul’daki ayağında ilk ders 250 öğrencinin katılımıyla Çağlayan Ziyapaşa Ortaokulu’nda gerçekleşti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2014 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Trafik Dedektifleri' çekirdekten yetişiyor

CAN DOKER

Türkiye'de her yıl yaklaşık 100 binin üzerinde trafik kazası meydana geliyor ve binlerce kişi bu kazalarda can verirken yüz binlerce kişi de yaralanıyor. Bu kara tablonun değişmesi için OPET'in desteğiyle hayata geçirilen 'Trafik Dedektifleri' projesinin dersleri tüm Türkiye'de başladı. Proje kapsamında 3 yıl içerisinde yaklaşık 1.5 milyon çocuk ve genç 'Trafik Dedektifi' yetiştirilmesi planlanıyor.

Projenin İstanbul ayağındaki ilk ders zili geçtiğimiz salı günü Üsküdar Ahmet Çelebi ve Çağlayan Ziyapaşa Ortaokulu'nda çaldı. Düzenlenen eğitimlere yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği ile Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığıyla ve OPET'in desteğiyle hayata geçirilen projeyle çocuklar ve gençler trafik konusunda eğitilip bilinçlendirilerek giderek artan ölümlü ve yaralanmalı kazaların önüne geçilmeye çalışılacak.

'Ciddi bir adım'

Trafik Dedektifleri Projesi'nin altında daha önce Gelibolu Yarımadası'ndaki 'Tarihe Saygı' ve turizm bölgelerinde uygulanan 'Örnek Köy' gibi önemli projelere imza atan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk'ün imzası var. Çağlayan Ziyapaşa Ortaokulu'ndaki eğitim öncesi bir konuşma yapan Öztürk özetle şunları söyledi: "Trafik Daire Başkanlığı ve OPET el ele vererek 1000 civarında uzman eğitmenle Türkiye'nin tüm okullarına giderek trafik konusunda eğitim verecek. Proje kapsamında trafik çocuk parkları yaparak bu parklarda 'Trafik Dedektifi' olmak istiyorum diyen gençlerimizi eğiteceğiz."

İnteraktif eğitim

Daha sonra Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü'ne bağlı eğitmenler salonda bulunan çocuklara interaktif eğitim verdi. Salonu dolduran çocukları sahneye çıkararak, karşıdan karşıya geçme, trafik ışıkları ve geçiş üsünlüğü konularını örnek olaylarla anlattı. Öğrencilerin de birebir içinde bulunarak hem eğlenip hem öğrendiği ders sonrası salonda bulunan çocuklara 'Trafik Dedektifi' kimlik kartları dağıtıldı.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('Gad-46'); });

81 ilde 1.5 milyon dedektif

Proje ile 3 yıl içerisinde yaklaşık 1.5 milyon çocuğa ulaşılmak isteniyor. Klasik bir eğitimden farklı olarak proje kapsamında çocuklar 'Trafik Dedektifi' unvanı alarak daha sorumluluk alacak şekilde bilinçlendirilecek. Bu kapsamda trafik işaretleri, çocuk koruma sistemleri, yaya güvenliği ve güvenli oyun alanları gibi başlıklarda eğitimler verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber