Okulda müdür yardımcılarına saldırı iddiası

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, sendika üyeleri, öğrenciler ve veliler, olayı okul önünde protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2014 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okulda müdür yardımcılarına saldırı iddiası

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendika üyeleri, öğrenciler ve veliler, Pendik'te bir ortaokulda müdür yardımcılarına ve öğretmenlere saldırı iddiasını okul önünde protesto etti.

Koncuk, burada yaptığı konuşmada, saldıraya uğrayan öğretmenlere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, böyle bir saldırının bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Öğretmenler ve okul yöneticilerinin, öğrencileri eğitmek için ciddi fedakarlıklar yaptığını belirten Koncuk, öğrencileri velilerle beraber eğiteceklerini dile getirdi.

Velilerin, öğretmenlerin en önemli yardımcıları olduğunu vurgulayan Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

"Velilerimiz, öğretmenlere sahip çıkmazsa en küçük bir problemde öğretmenlere fiili saldırıda bulunursa öğretmenlerimizin öğrenci gözündeki değerini küçültmek için birtakım gayretler içerisinde olursa bunun asıl kaybedeni öğretmen olmayacak, öğrencilerimiz olacaktır. Öğretmenlerle beraber kaybedilen toplumun geleceğidir, ülkenin geleceğidir. Buradan tüm Türkiye'ye, velilere, insanlara ve ülkeyi yönetenlere seslenmek istiyorum. Öğretmenin itibarını sıfırlamayın. O zaman Türkiye'nin geleceği kalmaz, bu milletin geleceği kalmaz. Biz bu milleti öğretmenlerle bir yere taşıyacağız. Huzuru, refahı, gelişmişliği, kalkınmayı eğitim ordusuyla sağlayacağız."

Koncuk, "öğretmene saldırının moda haline geldiğini ve İzmir'de bir öğretmenin bıçaklı saldırı sonucu şehit olduğunu" ifade ederek, artık böyle acılar yaşamak istemediklerini söyledi.

İsmail Koncuk, dün yapılan saldırının Türkiye'ye, insanlara, öğrenci velilerine, öğrencilere ve siyasetçilere ders olmasını diledi.

Çocukları geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirten Koncuk, "Bu hedefe ulaşmak isterken küçük arızalar olabilir. Bunları büyütmeden, içine bükerek problemleri hep birlikte çözeceğiz. Öğretmenlerimiz de insandır. Zaman zaman elinde olmadan hata yapabilir. Ama şundan emin olun, hiçbir öğretmenimiz, bilerek, kasıtlı olarak öğrencisine kötülük yapmak için bir hata yapmaz. Bundan herkes emin olsun. Öğrencilerden bir şey istiyorum. Öğretmenlerinizi sevin, sayın" diye konuştu.

Öğretmenlerine yapılan saldırıyı protesto eden dövizler açan öğrenciler, "Öğretmene kalkan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Öğretmenlere 'dayı' dayağı/ Video

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber