Terörle mücadelede yeni rambolar geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörle mücadelede polisin "göz bebeği" olarak nitelenen özel harekat timine yeni personel yetiştirilmesi için 250 kişi kursa alındı.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, özel harekat personeli yetiştirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polisler arasında yapılan sınavı kazanan 250 özel tim adayı önceki gün kursa başladı.

Yaşı 28'in altında olan adaylar Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki kampüsünde eğitime alındılar, Özel harekat adayları kampus içerisinde arazi şartlarına uyum sağlamaları için çadırlarda kalıyorlar.

Adaylara arazi, pusu, pusudan kaçma-kurtulma, silah bilgisi ve eğitimi, atış, haritacılık, patlayıcı maddeler konusunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Adaylar uygulamalı eğitimin yanı sıra Türkiye ve dünyada terörizm, illegal ve bölücü örgütler konusunda da teorik olarak eğitim alıyor.

Özel harekat kursu 3 ay sürecek, şartlara ve eğitime uyum sağlayamayanlar eski görevlerine dönecekler.

Özel Harekat Daire Başkanlığı'nca açılan kursu, 250 kişinin başarıyla tamamlaması halinde özel tim mensubu sayısı 4 bin 900'e çıkacak. Kursta başarılı olanlar Doğu ve Güneydoğu illerinde göreve başlayacaklar.

Özel harekata, 28 yaşın altında katılan polis memurları ortalama 5 yıl görev yapıyorlar. Ancak fiziksel durumu iyi olanlar ve görevlerinde üstün başarı gösteren personelin süresi Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda uzatılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber