E-vize uygulamasına 950 bin kişi başvurdu

E-vize alacak bir milyonuncu kişiye THY tarafından, çıkış yapacağı ülkeden Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2014 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-vize uygulamasına 950 bin kişi başvurdu

Elektronik Vize (e-vize) uygulaması kapsamında Türkiye'ye bugüne kadar 950 bin kişi başvururken, bir milyonuncu e-vizeyi alacak kişiye Türk Hava Yolları (THY) tarafından, çıkış yapacağı ülkeden Türkiye'ye bir çift gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, uygulamanın başladığı 17 Nisan 2013 tarihinden bu yana 98 ülkenin vatandaşları, gerekli şartları taşımaları kaydıyla Türkiye'ye giriş vizelerini, Dışişleri Bakanlığı Elektronik Vize Başvuru Sistemi (www.evisa.gov.tr) üzerinden ortalama 3 dakika içerisinde alabiliyor.

Yaklaşık 11 aydır devam eden uygulama kapsamında bugün itibarıyla düzenlenen toplam e-vize sayısı 950 bine yaklaşırken, 2014 Mart ayı içerisinde bu sayının 1 milyona ulaşması bekleniyor.

Uygulamanın önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmesi bakımından bir milyonuncu e-vizeyi alacak kişiye THY tarafından, çıkış yapacağı ülkeden Türkiye'ye bir çift gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilecek.

Bu arada e-vize uygulamasıyla Dışişleri Bakanlığının yurtdışı temsilcilikleri ve hudut kapıları vize birimlerinin mesailerinde büyük ölçüde tasarruf sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber