Hırsızı öldürmekten yargılanan polis memuru beraat etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2006 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesi'nde yaklaşık 14 ay önce hırsızlığa teşebbüs ettiği iddiasıyla bir kişiyi silahla vurarak öldürmekten tutuksuz yargılanan polis memuru Nihat A., Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada beraat etti.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz olarak yargılanan polis memuru Nihat A. duruşmaya katılmadı. Sanık Nihat A. hakkında, 'Meşru müdafaa sonucu adam öldürmek' suçundan dava açılırken, hazırlanan iddianamede, 'Sanık polis memurunun olay gecesi ilçede işlenen hırsızlık suçunun failini bulmak amacıyla devriye görevi yaparken suçun faili olabileceğinden şüphelenilen bir şahsın olduğunu öğrendiği ve olay yerine gittiği, bu sırada şüpheli sanığın dur ihtarına uymadığı ve silahını doğrultarak üzerine doğru gelmesi sebebiyle de şüpheliye hedef gözetmeksizin ateş ederek boynundan vurarak öldürdüğü' ifade edildi.

Mahkeme Heyeti, sanık polis memuru hakkında açılan davada, sanığın müsnet suçu maktulün silah çıkarması sebebiyle 'gerçekleşmesi muhakkak canına yönelik tehlike'ye karşı, kapıldığı korku ile ateş etmesi ve bu durumun da 'meşru savunma hakkı' olması nedeniyle sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığından beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber