ODTÜ Rektörü bölücü faaliyetler için uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÖLÜCÜ FAALİYETLER ÜRKÜTÜCÜ BOYUTLARDA

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, "Son günlerde Atatürkçülük ve laiklik ilkesi karşıtlarının, sistemli şekilde cumhuriyetin geleceğini tehlikeye atan irticai ve bölücü faaliyetleri ürkütücü boyutlara ulaşmıştır" dedi.

26.05.2006 14:54

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, "Son günlerde Atatürkçülük ve laiklik ilkesi karşıtlarının, sistemli şekilde cumhuriyetin geleceğini tehlikeye atan irticai ve bölücü faaliyetleri ürkütücü boyutlara ulaşmıştır" dedi.

ODTÜ'nün 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla üniversitenin kültür ve kongre merkezinde "ODTÜ Günü" düzenlendi.

Rektör Akbulut, törende yaptığı konuşmada Danıştay'a düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'e rahmet ve olayda yaralanan üyelere acil şifalar dileyerek başladı. Akbulut, "Son günlerde Atatürkçülük ve laiklik ilkesi karşıtlarının, sistemli şekilde cumhuriyetin geleceğini tehlikeye atan irticai ve bölücü faaliyetleri ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, üniversitemiz Atatürk ilkelerinin, laik ve demokratik cumhuriyetimizin korunması yolundaki inanç ve kararlılığını azimle sürdürecektir" diye konuştu.

ODTÜ'nün 50 yılda büyük yol aldığını belirten Akbulut, Türkiye'nin en büyük ve üretken teknoparkına sahip bulunduklarını kaydetti. Akbulut, ODTÜ'nün 50. yılında tüm üniversiteler arasında doktora programına kayıtlı öğrenci açısından birinci sıraya ulaştığını, buna paralel olarak geçen yıl 656 uluslararası makale sayısıyla üniversiteler arasında ön sırada olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin son yıllarda irtica ile bölücülük arasında sıkıştırılmaya çalışıldığını savunan Akbulut, "Bazı odaklar, her fırsatta laikliği dinsizlikle eşdeğer göstererek, defalarca alınan yargı kararlarına rağmen türban konusundaki ısrarlarını sürdürmektedir. Yüce Önder Atatürk'ün halka hitap ettiği ve milletimizi temsil eden Meclis kürsüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, laiklik ilkesiyle bağdaşmayan ideolojileri savunanların işgaline uğramıştır. ODTÜ, laik ve demokratik cumhuriyetimizin temellerinin zedelenmesine ve ülkemizin geleceğinin karartılmasına asla izin vermeyecektir"diye konuştu.

Törende daha sonra Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ile "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman'a "Üstün Hizmet Ödülü" sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber