Liseli katil zanlısı tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2006 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi 2 genci okula giderken silahlı saldırı düzenleyerek öldürdüğü iddia edilen liseli genç, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bahçelievler Mahallesi'nde 100. Yıl Bulvarı'nı Öcal Sokak'a bağlayan merdivenlerin üzerinde dün sabah saat 07.30 sıralarında meydana gelen olayda Samsun Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencisi Ahmet Genç (16) ve 10/A sınıfı öğrencisi Cihan Semizoğlu (17) tabancayla ateş edilerek öldürüldü. Olayın ardından kayıplara karışan ve zanlı olarak aranan Samsun 19 Mayıs Lisesi son sınıf öğrencisi A.A. (17), bir gün sonra polise teslim oldu. Emniyetteki sorgulamasının ardından A.A. adliyeye sevk edildi. Vatandaşların kalabalık oluşturduğu adliye önünde polis geniş güvenlik önlemleri alırken adeta kuş uçurtmadı. Getirildiği araçtan geniş güvenlik önlemleri altında indirilen A.A. hızla merdivenlerden çıkarılarak adliye binasının içine koşturuldu. A.A. ile birlikte, olaydan sonra yanına çağırdığı amcasının oğlu E.A. da adliyeye getirildi. Zanlı A.A. ve amcasının oğlu E.A. yaklaşık 2.5 saat savcıya ifade verdi. Daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen A.A. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, amcasının oğlu E.A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.


Öğrenci cinayetinin faili teslim oldu

Samsun'da dün iki lise öğrencisini okul yolunda kurşun yağmuruna tutarak öldüren A.A. bugün sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek silahı ile birlikte teslim oldu.

Samsun Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Cihan Semizoğlu ve 9'uncu sınıf öğrencisi Ahmet Genç, dün okula giderken Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde bir kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırı sonucu vücutlarına üçer kurşun isabet eden öğrenciler, yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti.

Polis, olayın 'kız meselesi' olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Katil zanlısı da öğrenciler de okulda başarılı

17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi zanlı da, öldürülen iki öğrenci de okullarının başarılı öğrencileri arasında gösteriliyor.

Ölen öğrencilerden Semizoğlu'nun TÜBİTAK'ın okullar arasında düzenlediği yarışmada derecesi var.

Emniyet yetkililerine göre saldırganın tek hedefi Cihan Semizoğlu'ydu. Ancak yanındaki arkadaşı saldırganı engellemeye çalışınca o da kurşunların hedefi oldu.

Aileler de kentin ileri gelenlerinden. Öldürülen Ahmet Genç'in babası DYP İl Başkan Yardımcısı. Diğer öğrenci Cihan Semizoğlu'nun babası da kentin tanınmış müteahhitleri arasında yer alıyor.


Liseli Cinayetinin silahı Rus pazarı'ndan

Samsun'da, iki liseli öğrencinin öldürülmesi ile ilgili saldırının faili olarak gözaltına alınan lise öğrencisi A.A'nın ifade veremeyerek "susma hakkı"nı kullandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlı A.A. halen burada tutuluyor.

Önce psikologla görüştürülen, daha sonra ise bir avukat nezaretinde Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesine başvurulmak istenen zanlının, ifade vermeyi kabul etmeyerek "susma hakkı"nı kullandığı bildirildi. Bunun üzerine görevli Cumhuriyet Savcısı Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı.

Yetkililer, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından zanlının, hakkında düzenlenecek fezleke ile Adliye'ye sevk edileceğini bildirdiler.

SİLAH "RUS PAZARI"NDAN

Bu arada, ifade vermeyen zanlının polislerle sohbeti sırasında olayda kullanılan brovning marka tabancayı "Rus Pazarı" olarak bilinen Yabancılar Pazarı yakınlarında tanımadığı bir kişiden aldığını söylediği öğrenildi.

Söz konusu silahı 1600 YTL karşılığında aldığını savunan zanlının, parasını ise "tatile gitmek için biriktirdiği paralardan verdiğini" belirttiği kaydedildi.

Ayrıca, A,A'nın, Cihan Semizoğlu ile eski kız arkadaşı olan ve şimdi kendi arkadaşı olan Ş.E.O. hakkındaki söylediği sözler nedeniyle daha önce tartıştıklarını, olayın da bu nedenle meydana geldiğini belirttiği, olaydan pişmanlık duyup duymadığı yolundaki soruları ise cevaplamadığı öğrenildi.

Öte yandan, öldürülen Ahmet Genç ve Cihan Semizoğlu'nun cenazeleri öğle namazının ardından toprağa verildi. Genç'in cenazesi Samsun'da, Semizoğlu'nun cenazesi ise Çarşamba ilçesindeki Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber