YHT, Ankara-istanbul arası uçakla yarışacak

Yüksek Hızlı Tren (YHT) yakında Ankara-İstanbul hattında hizmete giriyor. TCDD Genel Müdürü Karaman, "Uçakta olduğu gibi YHT biletini de erken alan ucuza alacak” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Mart 2014 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YHT, Ankara-istanbul arası uçakla yarışacak

MİRAY ÇİMEN

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir-İstanbul arasındaki YHT seferlerin yakın zamanda başlayacağını YHT bilet fiyatlarının ise 50 ila 100 lira arasında olacağını belirtti. YHT biletlerinin fiyat politikasının, uçak biletleri gibi olacağını söyleyen Karaman, "Biletini erken alanlar daha uygun fiyatla alacak. Ancak bu fiyat uygulaması da bir taban ve tavan fiyat içinde olacak" dedi.

ANKETTEN TREN ÇIKTI

Eskişehir'deki Hasanbey Lojistik Merkezi'nin açılış töreni sonrasında Ankara'ya dönüşte açıklamalarda bulunan Karaman, YHT bilet fiyatları için kamuoyu anketi yaptıklarını belirtenam şöyle devam etti: "Bu ankette fiyatın 50 lira olması halinde halkın yüzde yüzü treni tercih edeceğini söylüyor. Uluslararası standartlara göre belirlenen fiyatla halkın yüzde 70'i treni tercih etmeli. Bunun için Avrupa'daki örneklere bakıyoruz"

Eskişehir Hasanbey Lojistik Merkezi törenle açıldı. İlk treni, demiryolcu şapkası takan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Geç" tabelasıyla İskenderun'a uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber