Polisevlerinde içki yasağına aykırı ses

Emniyet Müdürü Özdemir, bir dergideki yazısında polisevlerindeki içki yasağını eleştirdi. Özdemir, “Polisevleri mensuplarımız için sıcak bir yuvadır, yasaktan vazgeçilmeli” dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2014 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisevlerinde içki yasağına aykırı ses

SERTAÇ KOÇ Ankara

Polis Moral Eğitim" tesisi olarak tanımlanan polisevlerinde uygulanan alkollü içki satışı yasağına polislerden eleştiri geldi. Polis Başmüfettişi, 1. sınıf Emniyet Müdürü Erol Özdemir, polisevlerinde içkiye yasak getirilmesinin manidar oduğunu belirterek, "Teşkilat üst düzey görevlilerinin getirilen bu içki yasağından vazgeçmesi en isabetli yol olarak değerlendirilmektedir. Polisevleri mensuplarımız için sıcak bir yuvadır, moral depolanan ikinci adrestir. Polisi yuvasından mahrum etmemek gerekir" dedi.

'Eğitim salonu yok'

Özdemir, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce aylık olarak çıkarılan Çağın Polisi dergisinde, polisevlerinde alkollü içki satışının yasaklanmasını değerlendirdiği yazısında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Özdemir, polisevlerinde içkiye yasak getirlmesinin gerekçesinin polisvlerinin eğitim yeri olarak gösterilmesine dayandırıldığını söyledi. Ancak polis moral eğitim müdürlüklerinin birinde bile "eğitim" yapılacak tek bir salonun bile bulunmadığını ifade eden Özdemir, polisevlerinin hizmete açıldığı 1980'li yıllardan günümüze buralarda alkollü içki içerek suç işleyen ya da herhangi bir olaya karışan polise rastlanmadığını söyledi. Özdemir, "Çünkü polis suçu önlemek için motive edilmiştir. Suça taraf olmama konusunda eğitim almıştır. Hal böyle iken polisevlerinde içkiye yasak getirilmesi manidardır" dedi.

'İkinci evimiz gibi

Polis teşkilatı mensuplarının polisevlerini ikinci evi gibi gördüklerini ifade eden Özmedir, "Mensuplarımız polisevlerinde arkadaşlarıyla birlikte yemekli moral toplantılarını daha çok tercih etmektedirler. Üstelik bu toplantılara sivil kökenli arkadaşlarını da davet ederek, polis halk ilişkilerini geliştirilmesine katkıda bulunmaktadırlar" dedi. Teşkilat üst düzey yöneticilerinin polisevlerinde alkollü içki satışına geterilen yasaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Özmedir, şöyle devam etti:

"Bu içki yasağından vazgeçilmesi en isabetli yol olarak değerlendirilmektedir. Tekrar etmlek gerekirse her bir sosyal tesis sılada görev yapan mensuplarımız için sıcak bir yuvadır. Moral depolanan ikinci adrestir. Polisi yuvasından mahrum etmemek gerekir."

Polisevlerinin, emniyet teşkilatlanmasında, "moral eğitim tesisi" olarak tanımlanması ve TAPDD'nin alkollü içki yasağının her türlü eğitim ve öğretim kurumu kapsamında uygulanması nedeniyle yurt genelindeki il ve ilçelerde alkollü içki satışı sona ermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber