İşçi kılığında okulu soydular

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir inşaatın deposundan aldıkları işçi kıyafetlerini giyerek İmam Hatip Lisesine giren hırsızlar, 10 bin lira değerinde elektronik malzeme ile okul kantinindeki ürünleri çaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2014 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşçi kılığında okulu soydular

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir inşaatın deposundan aldıkları işçi kıyafetlerini giyerek İmam Hatip Lisesine giren hırsızlar, 10 bin lira değerinde elektronik malzeme ile okul kantinindeki ürünleri çaldı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezindeki İmam Hatip Lisesi yakınlarında bulunan özel bir şirkete ait depoya giren hırsızlar, burada bulunan işçilere ait kıyafetleri giydikten sonra İmam Hatip Lisesine gitti.

Okulun camını kırarak içeri giren hırsızlar, okul idarecilerinin odalarında bulunan bilgisayarlar ile okulun kamera kayıt sistemini, televizyonları ve kantindeki ürünleri alarak kayıplara karıştı.

Konunun İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesinin ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkarak 5 kişi oldukları belirlenen hırsızların kısa sürede kimliklerini tespit etti.

Olayı gerçekleştiren hırsızların, çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunan D.K, A.H, Z.Y, E.C. ve S.G. olduğunu belirleyen polis ekipleri, hırsızları, saklandıkları ilçe çöplüğünde gözaltına aldı. Okuldan çalınan malzemeler ise Akpınar Mahallesi'ndeki dere yatağında bulundu.

Yetkililer, 4'ü 18 yaşından küçük olan ve üst aramalarında bir adet pompalı tüfek ele geçirilen zanlıların, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber