Liderlerin sandığından hangi parti çıktı?

Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy kullandıkları sandıklardan destek çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sandığında CHP ipi göğüsledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2014 05:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liderlerin sandığından hangi parti çıktı?

Abdullah Gül oyunu Çankaya İlköğretim Okulu'nda kullandı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikamet ettiği Dışişleri Konutu'nun hemen yanıbaşındaki Çankaya İlköğretim Okulu'nda 1198 numaralı sandıkta oy kullandı. Bu sandıkta oy kullananların Büyükşehir ve Çankaya için tercihleri CHP'den yana oldu. Büyükşehir'de AK Parti'ye 28 oy çıktı.

CHP: 213

AKP: 28

MHP: 5

Başbakan Tayyip Erdoğan oyunu Üsküdar Saffet Çebi İlkokulu'nda kullandı.


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı Saffet Çebi İlkokulu'ndaki 3308 numaralı sandıktan AK Parti birinci çıktı. İstanbul Büyükşehir için 264 geçerli oydan 163'ü AK Parti'ye verildi. Üsküdar ilçesi için de bu sandığın tercihi AK Parti oldu.

AKP: 163

CHP: 85

MHP: 8

HDP: 2

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oyunu Çukurambar'daki Arjantin Ortaokulu'nda kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşiyle birlikte oy kullandığı Çukurambar'daki Arjantin İlköğretim Okulu'nun 4149 numaralı sandığında oy kullananların çoğunluğu hem Büyükşehir hem Çankaya için CHP'yi tercih etti.

CHP: 193

AKP: 69

MHP: 9

HDP: 3

MHP Lideri Devlet Bahçeli oyunu Anıttepe Ortaokulu'nda kullandı.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Anıttepe Ortaokulu 1376 numaralı sandıkta oy kullandı. Sadece 1 oyun geçersiz olduğu sandığın hem Büyükşehir'de hem Çankaya'da galibi CHP oldu. MHP'ye sadece 10 kişi oy verdi.

AKP: 228

CHP: 42

MHP: 10

Siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı Gül dışında Ankara Büyükşehir Belediyesi için yarışan iki isim, CHP'li Mansur Yavaş ile AK Partili Melih Gökçek'in oy kullandığı sandıklardan CHP birinci parti çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in oy kullandığı sandıkta hem büyükşehir hem Çankaya ilçesi için ibre CHP'yi gösterdi.

Çankaya ilçesi sınırları içinde kalan sandıklarda oy kullanan kabine üyelerinin sandıklarından da CHP çıktı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bülent Arınç, Enerji Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın oy kullandığı sandıkların seçmenleri CHP'yi tercih etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in sandığında da CHP ilk sırada yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber