KESK üyeleri ile polis arasında arbede!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nı protesto etmek üzere Ziya Gökalp Caddesi'nden yürüyüşe geçen KESK üyeleriyle polis arasında arbede yaşandı.

KESK üyeleri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kısmen iade ettiği ve bugün TBMM Genel Kurulunda yeniden görüşülecek yasayı protesto amacıyla Ziya Gökalp Caddesi'nde toplandılar.

Bir süre attıkları sloganlarla yasayı ve hükümeti protesto eden KESK üyeleri, daha sonra kortej halinde TBMM'ye doğru yürüyüşe geçti.

Ancak, yaklaşık 20 metre yürüdükten sonra caddenin İnkılap Sokak'a açılan kısmında polis barikatıyla karşılaşan protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Çıkan arbede, KESK yöneticileri ile emniyet yetkililerinin müdahalesi sonucu daha fazla büyümeden yatıştırıldı.

KESK üyeleri, daha sonra bir süre Ziya Gökalp Caddesi'nde oturma eylemi yaparak sloganlarla polisi protesto etti.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, güvenlik güçleriyle yaşanan arbedenin sorumlusunun hükümet, Ankara Valiliği ve emniyetin antidemokratik tutumları olduğunu savundu.

KESK üyelerinin geleceklerine sahip çıkmak için toplandıklarını ifade eden Tombul, hükümetin yasayı geri çekmesini istedi.

Hiçbir zaman haklarından geri adım atmayacaklarını kaydeden Tombul, "Ne Kasımpaşalılar, ne antidemokratik Ankara Valiliği ve Emniyeti bizim kararlılığımız önünde duramadı, duramayacak" diye konuştu.

Tombul, eylemin sorumlularının KESK yönetimi olduğunu belirterek, protestoculardan yönetime riayet etmelerini istedi.

KESK üyelerinin Ziya Gökalp Caddesi'ndeki bekleyişi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber