Trakya'da istihbarata iki ayrı soruşturma

Emniyet’te soruşturmalar devam ediyor. Tekirdağ’da istihbarat müdürü açığa alındı. Kırklareli’ndekine idari soruşturma açıldı...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 07:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Trakya'da istihbarata iki ayrı soruşturma

Emniyet Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ve Kırklareli Emniyet Müdürlükleri'nde iki ayrı soruşturma başlattı; Tekirdağ'da İstihbarat Şube Müdürü açığa alındı, Kırklareli'nde de eski İstihbarat Şube Müdürü hakkında idari ceza istendi.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ'daki soruşturma yasadışı telefon dinlemesi yapıldığının şikayet edilmesiyle başladı. Geçen yıl Temmuz ayında yapılan bir ihbarda Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce aralarında 2 Ak Parti milletvekili, 2 savcı ve bazı emniyet müdürlerinin bulunduğu kişilerin telefonlarının yasadışı şekilde dinlendiği ve şubede görevli polislere mobbing uygulandığı iddia edildi.

Kapatılan dosya yeniden açıldı

Geçen yıl iddiayı araştıran Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli soruşturmacı, iddianın dayanaksız olduğu gerekçesiyle dosyanın kapatılmasına karar verdi. Ancak emniyet teşkilatında başlatılan soruşturmalar kapsamında bu dosya yeniden açıldı. İhbarda bulunan polisin, aynı dönemde Ankara'daki Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na da şikayette bulunduğu, bu şikayetten de bir sonuç çıkmadığı belirlendi.

İstihbarat Şube Müdürü açıkta

Dosya yeniden açılınca Emniyet Genel Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü H.S.'yi açığa aldı. Soruşturmaya bir süre önce görevden alınan İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda görevli bir şube müdürü ile Tekirdağ eski Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da dahil edildi. Müfettişler, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulundu.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde yürütülen soruşturmada ise İstihbarat Şubesi'nde görevli bir polis memuru, 2011'de görevle ilgili ikaz yapıldıktan sonra Kırklareli Emniyeti İstihbarat Şubesi'nin teklifi ve İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın onayı sonrasına istihbarat hizmetlerinde görev yapmasının engellemek amacıyla kadrodan çıkartılarak başka kente tayin edildi. İstihbarattan çıkartılan memurun başvurusu sonrasında harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturmada Kırklareli Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan İ.Ş. hakkında "gerçeği aykırı evrak tanzim etmek" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten müfettişler, şube müdürü hakkında disiplin cezası talebinde bulunurken, dosyayı adli soruşturma yapılması için ayrıca Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Adli soruşturma da başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber