Seçilmiş yumruğun arkasında kim var?

CHP liderine saldıran kişinin ezberletilmiş kelimeler kullanması kuşku uyandırdı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seçilmiş yumruğun arkasında kim var?

Türkiye yerel seçimleri geride bıraktı. Seçimler dolayısıyla 1 ay mola veren TBMM ise dün gündeme bomba gibi düşen bir saldırıyla açıldı. Dün Meclis'te partilerin grup toplantısı vardı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partililere seslenmek için makamından çıktı. Toplantı salonuna giderken BDP'li Sırrı Sakık'la tokalaştı. İşte ne olduysa bu anda oldu.

KAFALARI KARIŞTIRDI

Ortaya çıkan Orhan Övet adlı zanlı, Kılıçdaroğlu'na yumruk attı. Yumruğun etkisiyle sendeleyen Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından kurtarıldı. Kılıçdaroğlu'nun etrafında etten duvar örülürken saldırgan partililer tarafından ablukaya alındı. Peki, elini kolunu sallaya sallaya Meclis'e kadar giren zanlı kimdi. Tüm Türkiye'nin kınadığı saldırıyı gerçekleştiren kişi 1986 Erzurum Yakutiye doğumlu Orhan Övet'ti. Övet'in Ankara Altındağ'da yaşadığı belirlendi. Övet hakkında tehdit, şantaj, yaralama, mekana zorla girme gibi suçlardan dolayı hakkında 55 sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı. Karanlık saldırganın Facebook hesabı ise kafaları karıştırdı. Övet, Facebook'taki hesabında El Kaide militanlarının fotoğraflarını paylaştı. Ardından da Deniz Gezmiş ve Ahmet Kaya'ya övgüler yağdırdı. Övet'in Facebook sayfasında Sedat Peker ve Abdullah Çatlı fotoğrafları ile sözleri de yer alıyordu. Zanlı, Facebook'ta son olarak "Varlığım bazılarını rahatsız etse de uzaktan beni gizli gizli takip etmelerine bayılıyorum" yazısını paylaşmıştı. "Çok yönlü" bir karakter çizen Övet'in ilk ifadesi ise şaşkınlık yarattı.

'VATAN HAİNİ' DEDİ...

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde sorgulanan Övet'in "Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım" dediği ortaya çıktı. İşte sabıkalı ve karmaşık bir karakter olarak karşımıza çıkan Övet akıllarda soru işareti yarattı: Arkasında kim var!

DEVLETİN ZİRVESİ SALDIRIYI KINADI

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı siyaseti kenetledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: KINIYORUZ

Başbakan Erdoğan "Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum" dedi. Bu arada saldırının en yakın görgü tanıklarından olan BDP'li Sırrı Sakık, olay anını anlattı. Sakık, "Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Saldırganın BDP grup salonuna sokulması nedeniyle BDP'li olduğu söylendi. Ancak saldırgan bizden biri değil" dedi.

YANITSIZ SORULAR

Övet'in yumruğu, akıllarda soru işareti bıraktı:

55 SUÇTAN sabıkası olan biri nasıl oldu da TBMM'ye girdi?

ÖVET'İN Meclis'e ziyaretçi olarak alındığı belirlendi. Peki Orhan Övet kimi ziyarete gitmişti?

BUNUNLA DA kalmayan zanlı, tüm kapıları geçip partilerin grup toplantısının yapıldığı salona nasıl gitti?

ÖVET 'Salı günü grup toplantıları olduğu için Meclis'e rahatça girebildim' dedi. Peki Övet'e bu aklı kim vermişti?

ZANLI, Grup Toplantısı için sırada bekleyen 15 kişiyi bir anda geçip ilk sıraya yerleşmişti. Övet'e bu kolaylığı kim sağladı?

ZANLI ilk ifadesinde Alperen Ocakları üyesi olduğunu söyledi. Ancak Alperen Ocakları bu iddiayı yalanladı. Övet ezberletilmiş gibi ilk olarak neden bu açıklamayı yaptı?

UYUŞTURUCU madde kullanmaktan sabıkası olan biri nasıl oldu da siyasi gündemi bu kadar yakından takip edebildi?

OGÜN'LE BENZERLİK

ORHAN Övet'in açıklamaları akıllara "ünlü bir tetikçiyi" getirdi. Polisteki ilk ifadesinde "Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım" diyen Övet, Ogün Samast'ı hatırlattı. Zira Hrant Dink'in katili Samast da "Yazılarını internette okudum. Kanıma dokundu. İstanbul'a gidip vurdum" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber