Cinayetlerin izini rehber öğretmenler silecek

Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'daki kar maskeli iki infazın ardından, Anadolu ve 19 Mayıs liseleri öğrencilerine psikolojik destek vermek amacıyla İl Milli Eğitim, 20 rehber öğretmen görevlendirdi

İL Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, geçtiğimiz gün lise öğrencileri Cihan Semizoğlu ile Ahmet Genç'in öldürülmesinin ardından, iki lisenin öğrencilerine psikolojik destek verileceğini açıkladı. Olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Aydın, bu yıl iki Anadolu ve 19 Mayıs liselerine, önümüzdeki yıl da tüm okullarda çeşitli uygulamaların gerçekleştireleceğini kaydetti.

Bugün başladı

19 Mayıs Lisesi öğrencisi A.A'nın, Anadolu Lisesi öğrencileri Semizoğlu ve Genç'i öldürmesi nedeniyle ailelere de uyarılarda bulunan Cevdet Aydın, 'Her iki okulumuzda da öğrencilere psikolojik destek vermek amacıyla bir çalışma başlattık. Şu an konuyla ilgili 20 rehber öğretmen görevlendirildi. Önümüzdeki yıl da tüm okullarda çeşitli aktiviteler yapılarak, öğrencilere sorunlarını şiddete başvurarak çözmemelerini anlatmaya çalışacağız. Bu etkinliklerde milli ve manevi değerlerimizi de ön plana çıkaracağız. Biz bu yıl olduğu gibi her eğitim öğretim döneminde okullarımızda çeşitli üst aramaları yaparak öğrencilerimizin kesici ve benzeri aletlerle okula gelmelerini önlüyoruz. Öğrencilerimiz problemlerini şiddetle çözmemelidir. Bu konuda ailelerede önemli sorumluluklar düşmektedir' diye konuştu.

Aydın, Anadolu ve 19 Mayıs liselerine psikolojik desteğin bugünden (çarşamba) itibaren verilmeye başladığını, diğer tüm okullara ise önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde daha da ağırlık verip sosyal faliyetler ve konferanslar düzenleyerek öğrencileri şiddetten uzak durmaları konusunda uyaracaklarını bildirdi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber