Ustalardan çıraklara tecrübe eğitimleri

Yıllardır büyükşehirde birçok projeye imza atan isimler, yeni başkanlara "abilik" yapacak. AK Parti’nin ikinci projesinde ise seçimin kazanılmadığı illerde ‘akil isimler’ ile stratejik çalışmalar yapılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Nisan 2014 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ustalardan çıraklara tecrübe eğitimleri

HAKKI KURBAN

Yerel seçimlerden yüzde 45.5'lik oy zaferiyle çıkan AK Parti, sandık yarışının ardından iki koldan çalışma başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, bir yandan muhalefetin kazandığı illere yönelik "akil isimleri" devreye sokma kararı alan parti yönetimi, diğer yandan da tecrübeli büyükşehir belediye başkanlarından, yeni başkanlara deneyimlerini aktarmasını istedi.

"ABİ"LİK YAPACAKLAR

Yürütülen ilk çalışmaya göre, yeniden büyükşehir belediye başkanı seçilmeyi başaran isimlerden; İstanbul'da Kadir Topbaş, Ankara'da Melih Gökçek, Konya'da Tahir Akyürek, Kayseri'de Mehmet Özhaseki, Bursa'da Recep Altepe, Sakarya'da Zeki Toçoğlu, Kocaeli'nde İbrahim Karaosmanoğlu deneyimlerini yeni başkanlarla paylaşacaklar.

EĞİTİM PROGRAMLARI

AK Parti'nin seçimi kazandığı diğer büyükşehirlerden, Antalya ve Gaziantep'in dışındaki, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Malatya, Kahramanmaraş, Erzurum, Ordu, Şanlıurfa yeni Büyükşehir olmuşlar ve başkanları da ilk kez "Büyükşehir Belediye Başkanı" statüsüyle seçilmişti. Bu nedenle, tecrübeli başkanların imar uygulamalarındaki değişikliklerden yürütülecek altyapı hizmetlerine, kentsel dönüşümden dev projelere, halkla ilişkilerden tanıtıma kadar pek çok konuda, çiçeği burnunda başkanlara bilgi vermeleri sağlanacak. Bunun için 2-3 günlük eğitim programları düzenlenecek. Programlara, sadece büyükşehirler değil, diğer il ve ilçelerin de dahil edilmesi planlanıyor. Konuyla ilgili organizasyonun bu ay içinde hayata geçirileceği kaydedildi.

AKİLLER GÖREVE!

AK Parti'nin ikinci çalışması ise, muhalefetin kazandığı il ve ilçelerde yürütülecek çalışma olacak. Seçim öncesinde sosyologlar, toplum bilimciler ve tecrübeli siyasetçilerden oluşan heyete kapsamlı bir rapor hazırlatan Başbakan Erdoğan, adayları belirlerken bu tespitlerden de yararlanmıştı. Hangi ilde ne tür hassasiyetlerin bulunduğu, kimler aday gösterilirse başarı kazanılacağı yönündeki değerlendirmelerin olduğu raporlar, aday belirleme sürecinde önemli katkı sağladı.

NEDEN TERCİH EDİLMEDİK?

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bu kez "akil" isimler, seçimin kazanılamadığı illerde çalışma yapacak. Seçimin o illerde neden kazanılamadığı, hangi unsurların öne çıktığı, halkın ne tür hassasiyetlere sahip olduğu akil isimlerin gözüyle analiz edilecek.

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Hazırlanacak "akil rapor", parti yöneticileri tarafından değerlendirilecek. Çıkan sonuçlar neticesinde, ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından yapılacak genel seçimler için nasıl bir çalışma yürütüleceğine dair yol haritası şekillenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber