Zimmetçi bankacıya 10 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalıştığı bankanın kasasındaki paraları alıp yurt dışına kaçtığı iddiasıyla aranırken ABD'de yakalanarak iade edilen İsmail Cem Ulucan, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan sanık avukatları, Ulucan'ın eylemini ?zimmet? olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını savundular. Eylemin olsa olsa ?hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal? suçu olarak değerlendirilebileceğini ifade eden avukatlar, bu nedenle sanık hakkında Bankacılık Kanunu'ndaki ?zimmet? suçunun değil, ?hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal? suçunu düzenleyen eski TCK'nın 510. maddesinin uygulanabileceğini öne sürdüler.

Sanık İsmail Cem Ulucan da önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek ?Takdir mahkemenindir? dedi. Ulucan, son sözünün sorulması üzerine de ?Pişmanım. Toplumda düzgün bir insan olarak yer almanın gayretinde olacağım? dedi.

10 YIL HAPİS

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Ulucan'ın çalıştığı bankanın Göztepe Şubesi Cari Hesaplar Yönetmeni olarak görev yaptığı sırada bankaya ait 465 bin 375 Avro, 450 bin ABD Doları ve 33 bin 900 İngiliz Sterlini parayı alarak önce Yunanistan'a, oradan da ABD'ye kaçtığı, mahkemece çıkartılan ?kırmızı bülten? şeklindeki gıyabi tevkif müzekkeresi üzerine Türkiye'ye getirildiğini ifade etti.

Sanığın böylece suç tarihi olan 2004 yılının Ekim ayı itibarıyla 1 milyon 620 bin 777 YTL tutarındaki banka parasını zimmetine geçirdiği öne sürülen kararda, 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 22. maddesi uyarınca, olayın oluş ve özelliği, bankanın uğradığı zararın miktarının çokluğu ve önemi, sanığın olaydan sonra zimmetine geçirdiği paralarla birlikte yurt dışına kaçması ve içinde bulunduğu sosyal, kültürel ortam dikkate alınarak, Ulucan'ın üst sınır uygulanmak suretiyle ?banka parasını zimmete geçirmek? suçundan 12 yıl ağır hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Mahkeme heyeti ayrıca, aynı kanun gereği, bankanın uğradığı 1 milyon 620 bin 777 YTL tutarındaki zararın sanık Ulucan'dan tazminine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Ulucan'a verilen hapis cezasını, geçmişteki sabıkasızlık hali ve duruşmalardaki saygılı tutumu nedeniyle 10 yıl hapse indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber