Haziran alımı için kadro talepleri sona erdi

2012 KPSS puanıyla yapılacak olan dördüncü ve son alım Haziran sonunda yapılacak. Yüzbinlerce aday memur olabilmek için tercih yapacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Mayıs 2014 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haziran alımı için kadro talepleri sona erdi

Kısa bilgi

KPSS puanları 2 yıl geçerlidir ve bu süre içinde dört tane merkezi yerleştirme (kasım ve haziran aylarında) yapılır. Bu alımlarda sadece çift yıllarda hesaplanan B grubu puanlarlar tercih yapılabilir. Lisans (4 yıllık) mezunları p3, önlisans(2 yıllık) mezunları P93 ve lise mezunları ise p94 puanı ile tercih yapmaktadır. Bu haziranda 2012 puanıyla yapılacak son merkezi yerleştirme tercihleri olacak.

Süreç nasıl işliyor?

Kurumlar almak istedikleri personel sayı, unvan, derece, sınıf bilgilerini Devlet Personel Başkanlığına bildirir. DPB bu bilgileri inceleyerek eksik veya hataları düzeltir veya düzelttirir. Bunları birleştirerek ÖSYM başkanlığına gönderir ve ÖSYM internet üzerinden tercih alarak yerleştirme yapar. Sonra kurumlar ÖSYM üzerinden kendi birimlerine yerleşen adayların bilgilerini alarak atama için başvurmalarını ister.

Şuan hangi aşamadayız?

2014 Haziran alımı için kurumlardan kontenjan talebi toplanması 10 Mart'ta başlamıştı ve geçtiğimiz hafta 16 mayısta ise bu süreç sona erdi. Ancak DPB, işlemlerini yetiştiremeyen kurumlar için bu hafta sonuna kadar gelen talepleri de değerlendirmeye alacak.
Kadrolar beklenen kadar yüksek değil. Bu konuyu daha önce de haberleştirmiştik. 2014 yılı için bütçe kanunuyla düşük sayıda kadro verildiği için haliyle kurumlar kendilerine verilen kadar alım yapacak. Görüştüğümüz bazı bakanlıklar zaten kadro sayısının az olduğunu haziran ve kasım alımlarında maalesef alım yapamayacaklarını belirttiler. İnşallah 2015 yılında genel seçim de olduğu için daha çok kadro verilmesi ile bu durumun toparlanacağını tahmin ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber