Soma'da işçiye işbaşı tebligatı

Soma Kömürleri A.Ş. işlettiği maden ocaklarında çalışan işçilere tebligat göndererek işbaşı yapmalarını istedi. Tebligatta gelmeyen işçilerin iş akitlerinin sonlandırılacağı bildirildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Haziran 2014 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Soma'da işçiye işbaşı tebligatı

KIVANÇ EL

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı ocağı işleten Soma Kömürleri A.Ş., işlettiği Atabacası, Işıklar ve Eynez ocaklarında çalışan işçilere tebligat göndererek, iş başı yapmalarını istedi. İşçilere işe gelmemeleri halinde iş akitlerinin sona ereceği de hatırlatıldı. CHP'li Özgür Özel, "İşçileri atmak için böyle bir yola başvruyorlar" dedi. Cuma gününde itibaren Soma Kömürleri A.Ş.'den tüm işçilere tebligat gittiği ve Işıklar Madeni'ne çalışmaları için çağrı yapıldığı ifade edildi. İşçilere giden tebligatta, "Şirketimiz Soma Kömürleri A.Ş.'nin Işıklar Yer Altı Ocağı maden sahasındaki işyerinde durdurma kararı çerçevesinde gerekli eksikliklerin tamamlanması giderilmesi ve de gerekli işlemlerinde yapılabilmesi için işyerine gelerek gerekli iş bölümü ve tespitlerin yapılması gerekmektedir.

'3 gün içinde gelin'

Bu nedenle de iş bu ihtarnamenin muhataba tebliğinden 3 gün içinde işyerinize gelmenizi önemine binaen davet ve ihtar ederiz. Aksi takdirde üzülerek ifade etmeliyiz ki, yasal haklarımızı kullanacağımızı işin müstaceliyetine binaen ihtaren bildiririz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber