Erdoğan tura çıkıyor

Cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz'da açıklayacak olan AK Parti’de Başbakan Erdoğan da meclis dışı partileri ziyaret edecek. Erdoğan ziyaretine bugün BBP, DSP ve Saadet Partisi ile başlayacak.

Haber Giriş : 25 Haziran 2014 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan tura çıkıyor
Cumhurbaşkanlığı seçimine 45 gün kala AK Parti cumhurbaşkanlığı seçimi için istişarelerine devam ediyor. Başbakan bugün meclis dışındaki siyasi partilerden BBP, DSP ve Saadet Partisi'ne ziyarette bulunacak. Başbakan bugün 13.00'te BBP Genel Merkezi'ne, 14.30'da DSP Genel Merkezi'ne 18.30'da ise Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gidecek.

Daha önce CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'yi ağırlayan siyasi partiler 'nasıl bir cumhurbaşkanı' istediklerini liderlere bildirmişti.

CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı belirlemesi üzerine Saadet Partisi adayın belirlenmesinde kendilerine danışılmadığını belirtirken, Büyük Birlik Partisi ise yetkili kurullarda görüştükten sonra kararını açıklayacağını söyledi. BBP 'çatı aday' için olumlu fikir beyan etse de şu ana kadar hangi adayı destekleyeceğini resmen açıklamış değil.

23 Haziran'da çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşen DSP heyeti ise 'tereddütlerimiz giderildi' diyerek destek sinyali verdi.

İhsanoğlu da partileri gezecek

Ekmeleddin İhsanoğlu da 26 Haziran Perşembe gün Ankara'ya giderek CHP, MHP ve HDP'yi ziyaret edecek. İhsanoğlu'nun kampanyasını yürüten komitenin verdiği bilgiye göre, Ekmeleddin İhsanoğlu AK Parti'den de randevu istedi. Randevu konusunda başbakanlıktan yapın açıklamada "Kendilerine bugünkü programımızın müsait olmadıgı ifade olunmuştur" denildi.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber