Lise 1 öğrencilerinin velileri yönlendiriliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DİKKAT YÖNLENDİRME VAR:

Okullarımız birkaç gün sonra sone erecek. Okullarımızda büyük bir telaş hakim. Liselerin 9.sınıfı bu yıl ülke genelinde ortaktı. Okutulan dersler %95 oranında aynıydı. Seçmeli derslerde farklılık vardı. Okulun sonuna gelindiğinde ortaya ilginç bir tablo çıktı.

2005-2006 Öğretim yılında lise birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin % 15 devamsızlıktan sınıfta kalmış gözüküyor. Daha da ilginç olanı okula devam eden öğrencilerin ancak %35-40 bir üst sınıfa geçebilecek durumda. Geriye kalan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Tabi ki geçen yıl sınıf tekrarı yapmadılarsa.

Anlaşılan o ki lise birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerin %35-40 ikinci sınıfa geçebilecek Tehlike ve entrika tam burada başlıyor. Bilindiği üzere lise birinci sınıf öğrencileri bu yıl okul ve alan seçimi yapacaklar. Özgür bir ortamda alan ve okul seçebilmek kolay mı ?

BU KONUDAKİ BAZI İDDİALARI SİZLERİN BİLGİSİNE SUNUYORUM

1-Öğrencilerin büyük bir kısmı başarısız olunca yani geçen öğrenci sayısı az olunca okulların kontenjanlarını dolduramama gibi bir durum söz konusu olmuş. Mesleki ve teknik öğretim okulları ile genel liselerde bu yıl ikinci sınıf /alan kontenjanlarının büyük bir kısmı boş kalacak.Bunun farkına varan okullar öğrencilerin başka okullara gitmemesi için öğrencilere ve velilere baskı yapıyorlar. Sınıf öğretmeni ile yapılan tercihler, müdür ve yardımcıları tarafından velilere değiştiriliyor.

2-Özellikle taşra ve kenar semtlerde, öğrencinin az olduğu okullarda, durum daha da vahim. Öğrencilerin bazı bölümlere zorla yönlendirildiği, bazı bölümlere hiçbir başvurunun yaptırılmadığı ve okul idaresi tarafından istenmeyen bölümlerin bu sayede kapatılma yolunun açıldığı söyleniyor.

3-Bazı bölüm öğretmenlerinin de öğrenci ve velilerine kendi bölümlerini seçilmesi yolunda baskı yaptığı iddia ediliyor.

4-Bazı okul müdürlerinin "şu bölümü yazarsanız aç kalırsınız" "neden bu bölümü yazıyorsunuz" "Bu bölüm kapatılacak". gibi öğrencilerin aklını karıştıran ifadeler kullanıdığı iddia ediliyor.

5-Başvuruları alan Müdür yardımcılarının kendilerini yakın hissettiği bölümlere öğrenci kaydırdığı iddia ediliyor.

6-Tanıtım ve yönlendirme dersine giren öğretmenlerin öğrencileri kendi bölümüne kaydettirmek için öğrencilere baskı yaptığı iddia ediliyor.

7-Bazı yönetici ve öğretmenlerin norm kadro sayısı azalmasın diye öğrencileri kendi bölümlerine kaydetmek için baskı yaptığı iddia ediliyor.

Bu iddiaları uzatmak mümkün ancak belli başlıcaları bunlar.

Adil ve öğrenci isteklerinin dikkate alındığı yönlendirmelerin yapıldığı günlerin gelmesi dileğiyle.

Haber gönder yoluyla yazan: ulaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber