Sağlıkçılara yükselme imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2006 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ve yetkili sendika, Türk Sağlık-Sen arasında yapılan Kurum İdari Kurul Toplantısı'nda görevde yükselme sınavının 2006 yılında yapılması karara bağlandı.

Kararın alınmasının ardından Sağlık Bakanlığı görevde yükselme yönetmelik taslağını hazırlayarak, görüş alınmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na gönderdi. Böylelikle 7 yıldır yapılmayan ve binlerce personelin mağdur edilmesine yol açan sınav belirsizliği sona erdirilmiş oldu. Kurum İdari Kurul Toplantısı'nda ayrıca çalışanları ilgilendiren yasal değişiklikler için sendikaların görüşlerini alınması, geçici görevlendirmelerde genelgelere uyulması, nöbet ücretlerinin personele düzenli olarak ödenmesi, hemşirelik kanunu yeniden düzenlemesi, sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı verilmesi ve AÖF Laborant ve Veterinerlik Programının sağlıkla ilgili mesleki bir üst öğrenim sayılmaması kararının düzeltilmesi için YÖK nezdinde girişimde bulunulması hususları karara bağlandı.

Kurum İdari Kurul Toplantıları'nda alınan kararları değerlendiren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bu toplantının meşru zeminlerde sürdürdükleri mücadele çerçevesinde sosyal diyalogun gelişmesine önemli katkı sağladığına dikkat çekerek kurum idari kurul toplantılarında alınan kararların da hayata geçmesiyle kamu sendikacılığının gerekliliği ve sağlık çalışanlarına olan fayda ve etkisinin daha iyi anlaşılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber